Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2008, 11:56   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çözüm basit

Click the image to open in full size.



Alican Esenci, Beşiktaş'ta ‘Yattara´yı kim durduracak?´ sorusunu yanıtladı.
"Rahat adam geçebilen ve topla dripling yapabilen İbrahima Yattara’yı, savunma yönü güçlü, mücadeleden kaçmayan Üzülmez durdurabilir"
Trabzonspor-Beşiktaş maçı uzun yıllardır böylesine büyük bir heyecanla beklenmiyordu. Heyecan yaratan her iki takımın da sezona iyi başlaması kadar, Trabzon’un en önemli silahı Yattara’nın, Beşiktaş’ın yumuşak karnı olan sol kanadında oynaması...
Seric çok zayıf kalır
Siroki ölçü sayılmaz ama Antalyaspor ile Konyaspor maçlarında solda görev yapan Tello-Aydın Karabulut ve Tello-Serdar Özkan ikilileri arkalarında büyük boşluklar bıraktılar. Solda Tello, sağda da Ali Tandoğan ileri çıktıkça, kademe kayboldu savunmada. Stoperler hep yüzyüze kaldılar rakip forvetlerle. Konyaspor maçında Zapotocny önde basıp birçok topu uzaklaştırdı. Trabzon’da yine Rodrigo Tello ve Serdar Özkan’a solda şans vermek, Ertuğrul Sağlam için kalesinde pozisyon görmekten başka anlam taşımaz.
Beşiktaş’ın kadrosu geniş, alternatifler arasında Seric var. Ama Seric Shakthar Donetsk maçında öyle bir ilk yarı oynadı ki, akılları karıştırdı. Tello’yla paslaşamadı, Sivok’la paslaşamadı, Cisse’yle paslaşamadı, ataklara katılamadı, top süremedi. Sadece savunmada biraz iyiydi. O performansı da hiçbir Süper Lig takımına yetmez. Seric’e forma verilip yabancı kontenjanı dolacağına, Rodrigo Tello’yu savunmada oynatıp arkada pozisyon vermek daha mantıklı. En azından hücum zenginliği olur.
Quaresma’yı da durdurdu
Hal böyle olunca, İbrahim Üzülmez bir adım öne çıkıyor. Yattara 5 yıldır bu ligde, geçen sezon da Trabzonspor’daydı! Karşısında da İbrahim Üzülmez vardı ve Beşiktaş iki maçı da kazanmıştı. Yattara hızlı, kolay adam geçebilen, topla dripling yapabilen bir futbolcu, tanıtmaya gerek yok. Üzülmez de mücadeleden kaçan biri değil. İbrahim?Üzülmez, İnönü’deki Liverpool maçında Jermaine Pennant’a karşı müthiş oynamıştı. Hatta Pennant 60. dakikada oyundan çıkmıştı. Tecrübeli oyuncu, Porto karşılaşmalarında sihirbaz denilen Quaresma’yı bile zaman zaman durdurdu.
Shakthar’la oynanan hazırlık maçı, bu yönden önemli bir göstergeydi Beşiktaş için. Bazıları beğenmeyebilir, burun kıvırabilir İbrahim Üzülmez’e. Ancak şu anda savunma yönü güçlü ve takıma fayda sağlayacak daha iyi bir sol kanat oyuncusu göremiyorum Beşiktaş kadrosunda...
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla