Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2008, 12:17   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Serdar Taşçı'dan maç duası!

Click the image to open in full size.




Alman Milli Takımı`nda forma giyen Türk futbolcu Serdar Taşçı`nın Lichtenstein maçı öncesi ellerini yukarı kaldırıp dua etmesini haber yapan Alman Bild gazetesinde, "Taşçı, antrenman yapmadığı izinli günlerinde oruç tutuyor" manşetiyle verildi.
Gazetede verilen haberde ayrıca üç yıl önce müslümanlığı seçen Bayern Münih`in Fransız yıldızı Frank Ribery`nin de aynı şekilde dua ettiği kaydedildi. Almanya 1. Futbol Ligi`nin güçlü ekiplerinden VFB Stuttgart`ta forma giyen 21 yaşındaki genç sporcu Serdar Taşçı`nın ikinci kez giydiği Alman milli takım formasıyla Lichtenstein maçı öncesi sahaya girmeden önce her müslümanın yaptığı gibi elini havaya kaldırıp dua etmesi Almanya`da günün konusu oldu. Karşılaşmayı yayınlayan ve 7 milyon 300 bin kişinin izlediği Almanya 1. Kanalı ARD, Serdar`ın dua ettiği anı ekrana getirirken, ¨Dini inancını yerine getiriyor¨ yorumu yapıldı.Serdar`dan daha önce Alman Milli Takımı`nda Mustafa Dogan`ın da forma giydiği belirtilerek, ¨İlk müslüman futbolcu olarak mustafa oynadı, iki kez Alman milli formasını giydi¨ denildi.
İZİNLİ GÜNLERDE İBADETİNİ YAPIYOR
Alman Bild gazetesinin bu hareketinden dolayı yaptığı haberinde, ¨Serdar Taşçı, izinli olduğu günlerde oruç tutuyor¨ diye de belirtildi. Serdar Taşçı`nın takımda başarılı olmak için dini inançlarından birisi olan oruç tutmayı işi gerekçesiyle her zaman yerine getiremediğide haberde yer aldı. Serdar Taşçı, ¨Antrenmanlar ve maçlar nedeniyle günde 5 vakit namaz kılamıyorum. İşimden fırsat buldukça ibadetimi yapıyorum. Ailem de bunu anlayışla karşılıyor¨ dedi.
RİBERY`DE DUA EDİYOR
Serdar Taşçı`nın, `Niçin dua ediyorsun?` sorusuna ise, ¨Sağlığım ve takımımın başarısı için Allah`a dua ediyorum. Dua ettiğim zamanlar bana güç verdiğine inanıyorum. Ayrıca duaların beni ve takım arkadaşlarımı koruyor¨ diyerek yanıtladığı kaydedildi. Gazetede verilen haberde ayrıca üç yıl önce müslümanlığı seçen Bayern Münih`in Fransız yıldızı Frank Ribery`in de aynı şekilde dua ettiği belirtildi.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla