Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2008, 18:51   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow İlaç kupürleri artık kesilmeyecek




Sağlık Bakanlığıi yeni yıldan itibaren İlaç Takip Sistemi ile ilaç suistimallerinin önüne geçecek.



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, "Sağlık Bakanlığınca, yeni yıldan itibaren uygulamaya konulmasını bekledikleri İlaç Takip Sistemi ile ilaç üzerinden yapılan suistimallerin önüne geçileceğini, SGK'nın da iş yükünü hafifleteceğini" bildirdi.

Acar, yaptığı açıklamada, ilaç takip sisteminin Sağlık Bakanlığı, ecza depoları, eczaneler, ithalatçılar ve ilaç üreticileri ile birlikte yürütüleceğine işaret ederek, "yeni uygulama sayesinde ilaç kupürleri ve faturalar için depo sorunu da ortadan kalkacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise, gelecek yıldan itibaren uygulamaya konulacak sistemde, ilaç kupürlerinin hastaya verilirken eczacılar tarafından artık kesilerek saklanmasına gerek duyulmayacağını, sahte ilaç ve sahte ilaç kupürü dolaşımının tamamen önüne geçileceğini bildirdiler.
Bu sisteme göre, tüm ilaç ambalajlarının üzerinde barkod bulunacak. İlacın nüfus cüzdanı özelliğini taşıyan bu barkod bilgisayarda okutulduktan sonra hastaya verilince, bir daha hiçbir şekilde işlem göremeyecek.
Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak da, başından beri savundukları bu sistemin eczacıya ek maliyet getireceğini, her eczacının sisteme uygun bir barkod okuyucusu olmak zorunda kalacağını, ancak buna razı olduklarını belirterek, "yeter ki sistem sağlıklı işlesin" dedi.
Çolak, bu sisteme göre, üreticiler ve ithalatçıların ürettikleri veya ithal ettikleri ürünlerin üzerine ürünü tekil olarak simgeleyecek bir seri numarası ekleyeceğini ve bu bilgileri Sağlık Bakanlığına ileteceğini belirtti.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla