Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2008, 21:27   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Obama 'Müslümanım' dedi ve...

Click the image to open in full size.Amerika'da 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarış hızla sürüyor. Yarışta Demokrat Parti Başkan Adayı Baracak Obama'nın Müslüman olduğu öne sürülüyordu. Hatta bu iddia yayılmıştı. Obama'nın babasının Kenyalı bir Müslüman, göbek adının da Hüseyin olduğu iddiası günden güne yayılmaya devam ediyordu.

Bu iddialar esnasında 47 yaşındaki Illinois Senatörü'nün birkaç yıl önceki Kenya ziyaretinde beyaz elbise ve sarıkla çektirdiği fotoğraf ABD'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Obama ise her fırsatta, İslam'a büyük saygısı olduğunu ancak Müslüman olmadığını, Hıristiyan olduğunu söylüyordu.

Ancak önceki gün ABC kanalına röportaj veren Obama, aynı konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Ancak dilinin sürçmesi yeni bir tartışmaya neden oldu.


Click the image to open in full size.‘Sonunda kabul etti'

Sunucu George Stephanopoulos Obama'ya Müslüman olduğu iddialarını birkez daha sordu. Bu iddiaların Cumhuriyetçiler tarafından kendisini gözden düşürmek için atıldığını söyleyen başkan adayı, “Oyun oynamayalım. Belki John McCain Müslümanlığımı (My Muslim faith) eleştirmedi ama yandaşları sürekli bunu dile getiriyor” diye konuştu.

Şaşıran sunucu, hemen “Müslümanlık mı” diye sordu. Hatasını anlayan Obama, “Hıristiyanlığım” diyerek kendini düzeltti. Ancak bu sözler Cumhuriyetçiler tarafından internette propaganda malzemesi yapıldı. Cumhuriyetçi sitelerde, “Obama Müslümanlığını kabul etti” yorumları yapıldı.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla