Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-09-2008, 15:50   #1
RamesooN
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Raikkonen: "Kaybedecek Hiçbir Şeyim Yok

Kimi Raikkonen, F1 genel klasman lideri Lewis Raikkonen ile arasındaki büyük farka rağmen şampiyonluk yarışını bırakmasının söz konusu olmadığını söyledi.
Nisan ayından bu yana yarış kazanamayan Raikkonen, geçtiğimiz Pazar Belçika Grand Prix'sinde de umduğunu bulamadı.

Hamilton ile giriştiği birincilik mücadelesini sondaki bir önceki turda duvara çarparak kaybeden Ferrari pilotu, son beş yarış öncesi McLaren pilotunun 19 puan gerisine düştü.

Geçtiğimiz yılın dünya şampiyonu Raikkonen, Spa'da istediği sonucu alamadığını ancak mücadeleyi bırakmasının söz konusu olmadığını söyledi:

"Spa'da beklediğimizi alamadık. Ama yeniden birincilik mücadelesi içinde olmak mükemmel bir gelişme. Nihayet araç istediğimi gibi oldu ve kendimi çok iyi hissediyorum."

Belçik yarışında tek düşüncesinin finişe ilk sırada ulaşmak olduğunu vurgulayan Fin sürücü, "Şimdi şikayet etmenin anlamı yok. Elimden gelenin en iyisini yaptım ama yetmedi. Buz hokeyi veya motokrosta da böyledir: Kazanır veya kaybedersiniz ama vazgeçmezsiniz" dedi.

Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğini dile getiren Raikkonen, önemli olanın sezon sonundaki toplam puanlar olduğunu ifade etti:

"Hala koşulacak beş yarış var. Şu an arzuladığım pozisyonda değilim ama defalarca tekrarladığım gibi, ben asla mücadeleyi kolayca bırakan biri olmadım."


Spa'dan önce Monza pistindeki test döneminin çok verimli geçtiğini belirten Raikkonen, "F2008 rekabet edebilecek güçte, yeterli olup olmadığını Monza'daki sıralama turlarında göreceğiz" dedi.

Raikkonen, şu an tek hedefinin hafta sonu Ferrari'nin evi Monza'da koşulacak İtalya Grand Prix'sini kazanmak olduğunu belirterek, "Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Ya hep ya hiç" diye konuştu.

Kaynak: CnnTürk
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla