Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2008, 08:46   #1
RamesooN
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Terim : Antrenörlüğü Bırakırım..

Maç sırasındaki provokatif hareketleri ile tepki toplayan Belçika Teknik Direktörü Rene Vandereycken'e Terim'den tokat gibi cevap geldi! "Anti- futbol"a olan yanıtını çok sert veren Terim, "Böyle oynayacağıma antrenörlüğü bırakırım" dedi ve İtalyanca yapılan çirkin hareketi açıkladı!

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika ile 1-1 berabere kaldıkları 19. Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup maçında Belçika'nın ''antifutbol'' anlayışına karşın, özellikle ikinci yarıda olumlu futbol oynadıklarını söyledi.

Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, uzun bir aradan sonra Türkiye'de puan maçına çıktıklarını belirterek, ''Aklımızdan ve gönlümüzden geçen galibiyetti, ama olmadı. Rakibimizin antifutbol anlayışına rağmen, özellikle ikinci yarıdaki pozitif oyun için oyuncularıma teşekkür ediyorum'' dedi.

''Mağlup olsak da pozitif futboldan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim'' diyen Terim, ''Bu yolculukta zaman zaman böyle şeyler olacak. Benim takımımın bütün eksiklerine rağmen, Belçika takımı 1-1 kalınca bayram yapıyorsa, o zaman kimsenin üzülmesine gerek yok. Biz bunu zaten telafi ederiz'' diye konuştu.

Terim, ilk yarıda geriye düşünce kimi planlarının değiştiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
''İkinci yarıda daha baskılı ve pozisyonlu oynandık. Uzun zamandır yan toptan yemediğimiz golle geriye düşünce bazı planlarınız değişiyor. Akıcı oynamak için oyunun durmaması lazım. Devamlı biri yatarsa nasıl oynayacaksınız? Diğer maçlarımıza oranla iyi oynamadığımız gerçek, özellikle de ilk yarıda. Ancak oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Karşı tarafın da müthiş defans yaptığını söyleyebilirim.''


-''VANDEREYCKEN'İN HAREKETİNE TEPKİ VERDİM''- </B>
Terim, bir soru üzerine, maç sırasında yedek kulübesinde, Belçika Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken'in kendisine yaptığı harekete karşı tepki verdiğini söyledi.

Vandereycken'in yaptığı hareketin çok ağır olduğunu ileri süren Terim, şunları anlattı:
''Bugüne dek hiçbir meslektaşımla, eğer birşey yapmamışsa muhattap olmadım. Kameraler biraz bizden uzaklaşıp rakiplere bakarsa, kendi çocuğunuzu yerden yere vuracağınıza biraz başkalarına bakarsanız neler yaptığını görürsünüz. İtalyanca olarak ne söylediğini kendisine sorun. Kulübeye yaptığı hareket de İtalyanca'da çok ağır bir şeydir. Kendi sahamızda, kendi evimizde hiç kimseye karışmamışsınız. Ben de cevap vereceğim tabii, rakibe çiçek atacak halimiz yok.
Hayatımda hiç sahaya top atmadım. Bu söylediğime çok dikkat edin, ben ve oyuncularım naturel davranıyoruz ama karşımızdaki de çok güzel oynuyor. Avrupa Şampiyonası'nın en centilmen takımlarından biriyiz. Aşağı yukarı 20 küsur senedir antrenörüm, böyle bir hareketle hiç karşılaşmadım. Üzgünüm, keşke olmasaydı ama hem küfür edip, hem çizgide durmak. Yani 'ben suçsuzum' diyor. Biz hep bu naturelliğimizden cezayı çekiyoruz. Ben insanım, normal tepkimi veriyorum. Tiyatroyu sanatçılara bırakıyoruz. Biz futbol adamıyız, oynamak istiyoruz. Ben 5. atak oyuncusunu soktum, kaybedersem böyle kaybedeyim.''

Terim, Belçikalı bir gazetecinin, ''Hareket neydi?'' sorusu üzerine, ''Tüm kameraların önünde mi yapayım. Hayır? Toplantıdan sonra size gösteririm'' dedi. Terim, toplantının ardından Belçikalı gazetecilere hareketi gösterdi.
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla