Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2008, 11:32   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Alvin Ailey İstanbul'a geliyor!




İstanbul Kültür Sanat Vakfı, dünyaca ünlü dans topluluklarından Alvin Ailey American Dance Theater’ı İstanbul’da ağırlayacak.
Topluluk, 50. sanat yılı turnesi kapsamında üç özel gösteri ile İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. İlk durağı Tel Aviv olan Alvin Ailey American Dance Theater, 17 Eylül Çarşamba, 18 Eylül Perşembe ve 19 Eylül Cuma günleri saat 20.30’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. 50 yılda, 6 kıtada, 71 ülkede 21 milyon izleyicinin karşısına çıkan dans topluluğu, İstanbul gösterilerinde dünyanın dört bir yanında kapalı gişe sahneledikleri klasik baleden modern, caz ve etnik dansa kadar farklı tarzları bir araya getiren koreografileriyle izleyenlerin karşısına çıkacak. Topluluk gösterilerini “Night Creatureö, “Soloö, “Love Storiesö ve “Revelationsöı gospel, caz ve popüler müzikler eşliğinde sahneye taşıyacak. 50. yıl turnesine İstanbul’dan önce Tel Aviv’de başlayacak olan topluluk, İstanbul’daki üç gösterinin ardından Romanya, Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın farklı şehirlerinde turneye devam edecek.
Alvin Ailey önderliğinde bir grup Afrikalı-Amerikalı modern dansçı tarafından kurulan ve ilk performanslarından itibaren Amerikan dansının algılanışını tamamen değiştiren “Alvin Ailey American Dance Theaterö tüm dünyada Amerika’nın en çok takdir edilen uluslararası kültür elçilerinden biri olarak da tanınıyor. 1965 yılında dans etmeyi bırakan ve sadece koreografilerine odaklanan Alvin Ailey 1969 yılında, Brooklyn’de 125 öğrencinin eğitim alabileceği “Alvin Ailey Amerikan Dans Merkeziöni kurdu. Ailey 1982 yılında Birleşmiş Miletler Barış Madalyası’na layık görüldü. Alvin Ailey, 30 Mart 1958 tarihinde New York’ta sahnelediği ilk koreografisi “Blues Suiteöin ardından 1989 yılındaki ölümüne kadar 79’dan fazla koreografiye imza attı. Topluluğun sanat direktörlüğünü sanatçını 1989’daki ölümünden bu yana vasiyeti üzerine koreograf Judith Jamison ve yardımcı sanat direktörü Masazumi Chaya sürdürüyor. (ANKA)
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla