Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-09-2008, 20:32   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yolcu uçağı ve jet havada çarpışacaktı!

Deneyimli pilotun 200 metre kala yaptığı manevra faciayı önledi

Click the image to open in full size. Atlasjet Havayolları'na ait Bodrum-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, 18 bin feet yükseklikte büyük tehlike atlattı. Tahsis edilen yüksekliği ihlal eden özel bir jetin üzerine doğru geldiğini fark eden Atlasjet'in kaptan pilotu manevra yaparak faciayı önledi.
Alınan bilgiye göre; Atlasjet'in CRJ 900 tipi uçağı dün akşam 20.10 sularında 86 yolcusu ile Bodrum'dan İstanbul'a havalandı. KK 45 sefer sayılı uçak İzmir üzerindeyken Adnan Menderes Havalimanı radarından 18 bin feet (6 bin metre) irtifa tahsis edildi. Ancak Atlasjet'in deneyimli Kaptan Pilotu Zeren Güleç, başka bir uçağın radar talimatlarını dinlemeden kendi rotasını terk ettiğini fark etti. Bu sırada Venezuela'nın Aruba adasından kalkan Canadair'e ait Chalenger 604 tipi 'P4-ABC' tescilli özel jet ise İzmir radarının tahsis ettiği irtifadan 17 bin 500 feet yüksekliğe çıktı.
Kaptan Pilot Güleç, kokpit penceresinden kendisine doğru yaklaşan iş jetini görünce yaklaşık 200 metre kala manevra ile yön ve yüksekliğini değiştirdi. Çarpışmayı son anda önleyen pilot, daha sonra İstanbul'a başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Söz konusu jet ise yoluna devam etti.
İzmir radar merkezi ve Atlasjet yetkilileri olayı doğrularken, yaşananlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'na rapor edildi.
Cihan
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla