ts-bjk maçından sonra yapılan ağır leştirilere söyleyecek laf bulamıyorum artık, ne oldu pazar günü, rakiplerinin akıl almaz puanlar kaybettiği bir haftada iki takım beraberlik için oynadı o kadar, ve çok zor bir maçı iki taraf da yara almadan kapattı, artık haftalık değil sezonluk düşünmeyi ne zaman kavrayacağız merak ediyorum, ayrıca maçın çok kısır geçtiğini söyleyenler var, bu takımın böyle olmasını istemiyor muyduk geçen senelerde, yani çok sağlam defansif yapısı olan ve gol yemeyen, golü nasıl olsa bulur mantığında olan, yani çok beğendiğimiz lucescu taktiği, diğer bir ayrıntıyı da gözden kaçırmamak lazım, çok imrendiğimiz italyan derbilerinde(inter-milan, juventus-milan, milan-juventus) hep bu oyunlar sergilenir, çünkü 2 takımın da savunma anlayışı üst düzeydedir, bana göre de derbi budur, müthiş mücadele, az gol pozisyonu, 3 gol yiyip 4 gol atan bir takıma sahip olma istemem, sağlam'I geçen yıldan sonra bu anlayışa dönmesinden sonra tebrik ediyorum, aksayan yönler elbette var, zamanla düzelecek ama sistemin yanlış olduğunu söyleyenlere da katılmam mümkün değil, eğer ortada tam olarak iyi bir oyun sergilenmeyişi varsa bu yanlış sistem seçimi değil, oyuncuların bu sisteme yavaş yavaş ayak uydurma çabasıdır, elbette bu sistem otuacak, o zaman çift ön libero diye adlandırılan cisse-inceman ikilisi çok daha fazla ileride görünecektir, sivok-zapotocny ikilisi zaten ileri çıkamyı seven adamlar, takım içerisindeki herkesin siseme ve birbirine olan güveni sağlamlaştıkça bu sistemin doğru olup olmadığını o zaman göreceğiz, biraz sabredin ya, sanki kötü sonuçlar almaya başladık da sisteme sabrımız kalmadı, ayrıca "hiç olmazsa iç sahada güçsüz rakiplere karşı tek ön libero çift forvet oynatsın" diyenler de var, zaten o durumda holosko, özkan, delgado hep 18'İn içerisindeler, ama bir takımın belirediği kanıksanmış bir sistemi ve kadrosu olmalıdır, ve bu içerideki hacettepe maçında da aynı olmalı, dışarıdaki liverpool maçında da, artık kesin bir sistem ve kadro anlayışı belirlenip üzerine gidilmelidir, modern futbolun sistemi budur ve bjk de böyle oynayacak bundan sonra da, alışmaya çalışsanız iyi edersiniz... |