bziler burada pazar günü oynadığımız oyunu takdir etmiyoruz, ortada bir sistem var ve bu tam anlamıyla uygulanmıyor şua an için ama uygulanmayacağı anlamına da gelmiyor, futbolda çift ön libero tabirinden nefret ederim, bunu da kabul etmem, yani ortadaki 2 adamın sırf defansif oyun oynaması saçma olur, yapılan eleştiriler de bu yüzden yapılıyor sanırım ama ileride takım için güven ve uyum sağlandıkça ortadaki 2 adam da hücum kapasiteleri yüksek adamlar olduklarından mutlaka bu özelliklerini de kullanacaklardır ve hem defansif hem de ofansif güzellikler sergilenecektir, benim itirazım; kısa sürede yapılan kesin ve kati yorumlara, "sağlam korkak bir antrenör ve korkaklar asla kazanamaz" szöü kesin bir yargıdır ve öylesi böylesi yoktur, bunu diyen birisi sağlam'In şu an itibariyle gitmesini istiyor demektir ve bundan sonra da kesinlikle faydalı olamaz mantığındadır, benim serzenişim böyle yorumlara, kısa kısa makul bir şekilde sistem eleştirisi yapılabilir ama kesin ve bitirici yargılar konulması bana göre yanlıştır...
ayrıca yukarıdaki tezim ban göre her spor dalı için geçerlidir, savunmasız hücum sadece anlık zevk verir, yanlışanlaşılmasın, bizler de piskopat zatlar değiliz, biz de futbolu ofansif güzellikleriyle izlemekten hoşnut oluruz, ama devamlı ofansif zenginlik için takımsal bazda sağlam bir savunma şarttır, bu pazar günkü ts maçı gibi yapılmayabilir, zaten o maçtaki oyunu da savunmuyorum, maçtan sonra yapılan yorumlara genel olarak baktım, çok kesin ve ağır geldi bana bunlar, dediğim gibi sadece kısa süre zarfında yapılan bu kesin ve geri adım atmayan yorumlara karşıyım... |