Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-09-2008, 19:59   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çevrecileri kızdıran sözler

ZEKİ GÜNAY Gaziantep DHATürkiye Tabiatını Koruma Derneği Şube Başkanı Ali İh-san Sofuoğlu, Başkan Güzelbey’i kınadıklarını söyledi.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Asım Güzelbey’in fıstık arazisinin satışıyla ilgili düzenlediği toplantıda sarf ettiği, “Yeşillik dikmekle yeşili sahiplenemeyiz. Sadece yeşillik görmek isteyen varsa manava gitsin” sözleri çevreci dernekler tarafından kınandı.
Aralarında TEMA, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği, Tüketici Hakları, Bilim Kültür Sanat Derneği ve Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyonu’nun da bulunduğu 5 sivil toplum örgütü ortak basın açıklaması yaptı.

‘Ne kadar ekmek, o kadar köfte’
Sivil toplum örgütleri adına açıklamayı okuyan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Şube Başkanı Ali İhsan Sofuoğlu, Güzelbey’in sözleriyle ilginç deyimlerine bir yenisini eklediğini söyledi. Sofuoğlu şunları söyledi:
“Gaziantep’te yeşili katleden bir anlayış ve uygulama içinde olanların, yeşil için mücadele edenlere, ‘Kervan yürür, şer cephesi ve Gaziantep’e hizmeti engelleyenler’ diye tanımlama getirmesi, halk için yaptığını söylediği alanlara giriş ücreti ödeyemeyecek yoksul insanlar için ‘ne kadar ekmek o kadar köfte’ demesini anlamsız yakıştırmalar olarak görmekteyiz.”
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla