Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-09-2008, 20:05   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bjk - Kharkiv maçının röntgeni

MAÇIN RÖNTGENİ
Maçın Adamı
RÜŞTÜ
Yılların verdiği tecrübeyle unutulmayan maçlara imza atan Rüştü Reçber dünkü karşılaşmada da takımını mutlak mağlubiyetten kurtaran isim oldu. Tecrübesiyle defansı ve orta sahayı yönlendirdi. Kritik kurtarışları ile Beşiktaş’ın UEFA Kupası’nda gruplara girme umudunu ikinci maça taşıdı. 62. dakikada sakatlanarak tedavi görmesi sonucu ayağa kalktığında bütün stadın alkışlaması Rüştü’yü maçın adamı seçmemizin ne kadar doğru olduğunu gösterdi.
Kırılma Noktası
SAKATLIK RAHATLATTI

UEFA Kupası’nda gruplara girme mücadelesi veren her iki takımın dün akşamki mücadelesine damga vuran an Holosko’nun attığı gol gözükse de aslında maçın kırılma anı Rüştü’nün sakatlanması oldu. Tecrübeli file bekçisinin 62. dakikada geçirdiği sakatlık nedeniyle oyunun durması Beşiktaş’ın işine gelmişti. Özellikle yediği golden sonra şaha kalkan Metalist Kharkiv’in dinmek bilmeyen atakları, tükenmeyen kazanma arzusunu Rüştü’nün tedavisi nedeniyle oyunun durması sonucu biraz da olsun frenlenmişti.
Maçın Hakemi
Lehimize hatalar

Faul ve kart uygulamalarında standart kararlar veremedi. Çok bariz kartlık hareketleri değerlendiremedi. Zapatocny’nin ceza alanı içinde rakibinin sol bileğine yaptığı dikkatsiz hareketin karşılığı penaltı olmalıydı. Gol öncesi Tello’nun ceza alanı içine ortaladığı topa Nobre kafayı vurduğu anda Holosko topun önündeydi. Nobre’nin vuruşunda kaleciden dönen topa Holosko vurduğu anda ofsayt olarak değerlendirilmeliydi.




MAÇTAN NOTLAR
Holosko’ya Sağlam fırça
34. dakikada Metalist Kharkiv’in kullandığı köşe vuruşu öncesi ceza sahası içine girmeyen Holosko’ya, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile Antrenör Mutlu Topçu sert tepki gösterdi. Kontratak için ceza sahasına girmeyerek dışarıda beklemeyi tercih eden Slovak oyuncuyu, uzun boyu nedeniyle ceza sahası içine yollayan Sağlam, Tello’yu dışarı çıkardı.
‘1-0 yeterli’
Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin, 1-0’lık galibiyetin, tur için yeterli olacağını söyledi. Shakthar ve Dinamo Kiev ayarında bir takıma karşı mücadele verdiklerini söyleyen Engin, “İkinci maç zor geçecek, ama kazanıp, turu geçeceğimize inanıyorum. İlk maçta avantajlı bir skor elde ettik. Ayrıca zamana ihtiyacımız var. Futbolcularımız yüzde yüz hazır değil” diye konuştu.
Sivok’tan taktik!
Savunmada Zapotocny ile birlikte başarılı bir performans ortaya koyan Sivok, “Umarım 1-0 bize yeter” dedi. Çek futbolcu, son dakikalarda savunmaya çekilmelerinin psikolojik olduğunu savunarak, “Skoru korumaya çalıştık. Geriye yaslandığımız gibi savunma yaparsak, ikinci maçta da başarılı oluruz” ifadesini kullandı.
7 yabancı sahada
UEFA Kupası’nda yabancı sınırlamasının olmaması, Beşiktaş’a yaradı. Ligde 6+2 kontenjanından sıkıntı yaşayan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, dün Metalist karşısında özgürce kadrosunu kurdu. Bütün yabancılarıyla sahaya çıkacağı düşünülen siyah-beyazlılarda Bobo sürpriz bir şekilde kenarda kaldı, forvette Nobre görev yaptı. Mert Nobre de, Brezilyalı olmasına rağmen Türk vatandaşı olması nedeniyle yerli statüde görev yapıyor.
Duman altı!
Beşiktaş İnönü Stadı’ndaki sigara yasağını dün pek dinleyen olmadı. Maçın ilerleyen dakikalarında oyundaki stres de artınca, tribünlerin üzerini duman kapladı. Özellikle maraton tribününden çıkan dumanın yoğunluğu dikkat çekiciydi.
Click the image to open in full size.




Kaynak : Milliyet
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla