Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-09-2008, 10:17   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Numara Taşınabilirliği 9 Kasımda Başlıyor

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 9 Kasımda uygulamaya konulacak GSM operatörleri arasında numara taşıma işleminin 6 gün süreceğini, abonelerin bu süre içinde cep telefonu hatlarını kullanmaya devam edebileceklerini söyledi.
Acarer, ''numara taşınabilirliği'' uygulamasının 9 Kasımda başlayacağını hatırlattı. Uygulama ile abonelerin telefon numaralarında hiçbir değişiklik olmadan bir operatörden diğerine geçebileceğini anlatan Acarer, cep telefonu numarasını taşımak isteyen abonelerin geçmek istedikleri yani ''alıcı'' operatöre müracaat etmeleri gerektiğini dile getirdi.
Acarer, şöyle konuştu:''GSM operatörleri kimlik doğrulama işlemlerini yüzde 99 oranında tamamladı. Numara taşımak isteyen abonelerin kimlik bilgilerinin doğrulanması gerekiyor. Numaranın sahibi konusunda bir doğrulama olmazsa kötü niyetli kişiler başkasının numarasını taşıyabilir. Numara taşıma işlemini bizzat numara sahibi yapabilecek. Başkasının adına kayıtlı olan bir numarayı bir başkası kullanıyor olsa bile taşıma işlemi yaptıramayacak.'' Abonelerin başvuru yapmasının ardından alıcı operatörün başvuruyu 2 gün içinde inceleyeceğini ve ardından merkezi sistemde 2 gün sürecek bir inceleme yapılacağını belirten Acarer, verici operatörün incelemesinin de iki gün süreceğini söyledi.
Acarer, numara taşıma sürecine ilişkin şu bilgileri verdi:''Numara taşıma işlemi 6 gün içinde tamamlanacak. Bu 6 gün boyunca abonelerin telefonu kapalı olmayacak. Müracaat yapılırken doldurulacak formda numaranın günün hangi saatinde aktarılmasının istendiği sorulacak. Burada 3 seçenek olacak: 00.00-08.00, 08.00-16.00 ya da 16.00-24.00 saatleri arasında numaranız taşınabilecek. Çalışanların genellikle 00.00-08.00 saat dilimini tercih edeceklerini düşünüyorum. Aboneler aktarım olayı gerçekleşene kadar telefonlarını kullanmaya devam edebilecekler. Aktarma işlemi gerçekleşirken, bir operatör keserken diğeri alacak. Bunun için iki operatöre de en fazla 15'er dakika süre veriliyor. Bana göre işlem 15 dakikada biter.''
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla