Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-09-2008, 20:43   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mourinho: ”Benden iyisi yok”

Mourinho bir gazeteye verdiği demeçte dünyada bu işi kendisinden daha iyi yapan birinin olmadığını ve bu nedenle Massimo Moratti’nin Abramovich’ten daha iyi bir başkan olduğunu iddia etti.

Ancak teknik adamın bu sözlerinin geçmişiyle tutarlı olduğunu söylemek oldukça güç. Nitekim, Mourinho Porto ile Şampiyonlar Ligi’ni kazandıktan sonra Chelsea’nin başına getirilmiş ve yaptığı açıklamada özel bir teknik direktör olmadığını, bu işi kendisinden daha iyi yapacak birçok kişi olabileceğini söylemişti.

Chelsea’den acı bir şekilde gönderilen Mourinho, Abramovich’te aradığı dostluğu Moratti’de bulmuş gibi görünüyor. İki iş adamınında futbol aşığı olduğunu söyleyen Mourinho, Moratti’nin 63 senedir Abramovich’in ise sadece beş senedir futbolun içinde olduğunu ifade ederek Moratti’nin daha üstün bir başkan olduğunu imâ etti.

Geçtiğimiz hafta Catania koçu Pietro Lo Monaco ile girdiği polemiğe değinen Mourinho, önce “İnsanları kışkırtmayı sevmiyorum ancak kışkırtılmayı hiç sevmiyorum.” ifadesini kullandı sonra da Lo Monaco’nun kendi popüleritesi sayesinde CNN haberlerine çıktığını ve buna sevinmesi gerektiğini ifade etti.

Zlatan İbrahimovich’in herkesin düşündüğünün aksine kendini beğenmiş bir oyuncu olmadığını savunan teknik adam “O sadece en iyi olduğunun farkında ve zamanı geldiğinde bunu herkese gösterecektir.” cümlesini sarfetti.

Son olarak kadrosunun genişliğinden yakınan Mourinho, birçok oyuncusu olduğu için Hernan Crespo gibilerinin Şampiyonlar Ligi listesine alınmadığını ancak bunun futbolcu için daha büyük bir problem olduğunu dile getirdi. Tecrübeli teknik adam son olarak 20 veya daha az futbolcuyla çalışmanın daha kolay olduğunu vurguladı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla