Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-09-2008, 22:28   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bunlar da tanıdık "hacker çetesi"

Click the image to open in full size.İstanbul Maltepe'de tanıdık kişilerin kredi kartlarını "Bana havale gelecek" bahanesiyle alarak başka hesaplardan boşalttıkları paraları, bu kartlar vasıtasıyla çeken çete çökertildi.




Click the image to open in full size.Dün gece saatlerinde bir ihbarı değerlendiren Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir hacker çetesini çökertti. Çökertilen çetenin şimdiye kadar kullandığı yöntem ise polisleri bile şaşırttı. Gözaltına alınan 3 kişinin, tanıdık kişilerden veya esnaflardan kredi kartı veya bankamatik kartlarını "Bana bir havale gelecek, çekip hemen iade edeyim" bahanesiyle topladıktan sonra şifrelerini öğrendikleri ve başka hesaplardan boşalttıkları paraları ise bu kartların hesaplarına aktararak çektikleri tespit
edildi.


Click the image to open in full size.Maltepe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen Tarkan Özdemir, Göksel Gürboğa ve Kadir Pakdemir adına düzenlenmiş sahte kimlikle dolaşan Serhat Salır ile birlikte 13 ayrı kişi adına düzenlenmiş kredi kartı ele geçirildi.



Click the image to open in full size.Sorgulamalarının ardından operasyonun genişletilmesine ve çetenin başka elemanlarının olup olmadığının tespit edilmesi için, zanlılar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi'ne gönderildi. Maltepe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro çıkışında yüzlerini saklayan zanlıların, şu ana kadar hesaplarına ne kadar para geçirdikleri henüz belirlenemedi.

İHA
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla