Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-07-2006, 22:00   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Serie A'ya çıkanlar

İtalya'da futbolda şike skandalı çerçevesinde dün açıklanan cezalar, önümüzdeki sezon itibarıyla İtalya Birinci (Serie A) ve İkinci (Serie B) liglerindeki tablonun yanı sıra, İtalya'dan Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'na katılacak takımlarda değişiklikleri de beraberinde getirdi.

FC Juventus, ACF Fiorentina ve SS Lazio'nun Serie B'ye düşürülmeleri, FC Messina, US Lecce ve FBC Treviso'nun işine yaradı. Bu son üç takım, geçtiğimiz sezon sonunda küme düşmelerine karşın, cezalar sayesinde otomatikman yeniden Serie A'ya yükselmiş oldu.

AC Milan'nın küme düşürülmemesi, FC Bologna'da hayal kırıklığına yol açtı. Zira, Kırmızısiyahlılar da yargılanan diğer üç takım gibi küme düşme cezasına çarptırılsalardı, FC Bologna da Serie A'ya yükselecekti.

Yargılanan dört takım, aldıkları cezalar nedeniyle, Avrupa kupalarına katılma haklarını da kaybetmiş oldu. Geçtiğimiz sezonu 88 puanla ikinci sırada tamamlayan AC Milan'ın normalde Şampiyonlar Ligine katılacak İtalyan takımları arasında yer alması gerekiyordu. Ancak dün verilen cezalarla, AC Milan Serie A'da bırakılmış olsa da, 20052006 sezonu itibarıyla 44 puanı silindi. ''Kırmızı Şeytanlar'', bu nedenle Şampiyonlar Ligine katılma şansını da yitirdi.

Şampiyonlar Ligine katılacak diğer iki takım FC Juventus ve ACF Fiorentina ile UEFA kupasına katılacak olan SS Lazio aldıkları cezalar nedeniyle Serie B'ye düştükleri için, Avrupa kupalarına katılamayacaklar.

Şampiyonlar Ligine Fc İnter Ve As Roma

FC İnter, geçtiğimiz sezonu 76 puanla üçüncü sırada kapatmış olsa da, dün verilen cezaların ardından Serie A'da ilk sıraya yükselerek, Şampiyonlar Ligine ön elemeler yerine, doğrudan katılma imkanına kavuştu. AC Roma ise normalde UEFA kupasına katılacak takımlar arasındaydı. Ancak küme düşme ve puan silme cezaları neticesinde, sarıkırmızılı kulüp de ikinci sıraya yükselerek, Şampiyonlar Ligine doğrudan katılma hakkını kazandı.

Geçtiğimiz sezonu 54 puanla kapatan AC Chievo'nun ve de İtalya Kupası Şampiyonu Palermo'nun da normalde UEFA kupasına gitmeleri gerekiyordu. Ama, cezalar neticesinde Serie A'da AC Chievo üçüncü, Palermo da dördüncü sıraya yükselince, bu iki takım da şimdi, ön eleme maçlarıyla Şampiyonlar Liginde oynama imkanını elde ettiler.

As Livorno, Fc Parma Ve Fc Empoli Uefa Kupası'na

AS Livorno, FC Parma ve FC Empoli, geçtiğimiz sezon itibarıyla Avrupa kupalarına katılmalarını mümkün kılacak bir derece elde edememişlerdi. Ancak bu üç takımın kaderi de, FC Juventus, ACF Fiorentina ve SS Lazio'nun Serie B'ye düşürülmesi, AC Milan'ın ise 44 puanının silinmesi sayesinde değişdi. Serie A'da, cezalar sonrasında yapılan yeni sıralama, bu üç takıma da UEFA Kupası yolunu açmış durumda.

FC Empoli açısından tek sorun, henüz UEFA normlarına uygun bir stada sahip olmaması. Bu durumda FC Empoli'nin UEFA Kupası maçları için ya başka bir kentte normlara uygun bir stat ayarlaması ya da kupaya katılma imkanından vazgeçmesi gerekecek.

Ac Milan'a Uefa Kupasına Katılma İmkanı

FC Empoli hakkından feragat yolunu tercih edecek olursa, bu AC Milan'ın işine yarayacak. Zira, Serie A'da cezalar sonrasında oluşan yeni sıralamada, AC Milan 44 puanla, 45 puana sahip olan FC Empoli'nin hemen ardından 8. sırada yer alıyor. Bu da, FC Empoli'nin feragat yolunu seçmesi durumunda, AC Milan'ın UEFA kupasına katılacak takımlar arasında yer alabilme imkanının doğması anlamına geliyor.
kaynak:spor3
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline