Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-09-2008, 21:23   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Marmaray'da son tünel yarın batırılacak




Marmaray Projesi'nde son tüp tünel, Üsküdar Marmaray İskelesi'nde yarın batırılacak.







Ulaştırma Bakanlığınca yürütülen Marmaray Projesi'nin son tüp tüneli olacak 1 nolu tünel, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla yarın sabah deniz dibine indirilecek.
Denizin dibinde açılan kanala yerleştirilecek 11'inci tünel, 135 metre uzunluğunda ve 15 bin ton ağırlığında. Tünelin yerleştirilmesinin ardından diğer tüneller ile birleştirme işlemi yapılacak, sızdırmazlığı sağlanacak, etrafı doldurulacak ve üstüne beton dökülecek. Daha sonra karadaki tüneller ile denizin dibine batırılan tüneller birleştirilecek.
DÜNYANIN EN DERİN BATIRMA TÜNELİ
Marmaray Projesi'ne göre, Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar istasyonları yer altında, Kazlıçeşme istasyonu ise yüzeyde bulunacak. Sistemin toplam uzunluğu 13 bin 558 metre, su yüzeyinden derinliği ise 60 metre olacak. Marmaray, bu derinlikle ''dünyanın en derin batırma tüneli'' unvanını da alacak. Batırma tünelin yüksekliği 8,6 metre, genişliği ise 15,3 metre olacak. Tünelde gidiş ve geliş olmak üzere 2 hat bulunacak.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla