Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-09-2008, 12:18   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Beni De Alın Demişti, Aldılar"

Click the image to open in full size.Ergenekon operasyonu kapsamında bugün gözaltına alınan Tuncay Özkan daha önce Denizli'de katıldığı bir programda 'Ergenekon Operasyonu'na yönelik eleştirilerini sürdürmüş ve "beni de alın" demişti.

İlhan Selçuk'un gözaltına alınış şekline ateş püsküren Özkan şöyle konuşmuştu:

"Mustafa Kemal'in askeri olarak beni götürmezlerse, işkence tezgahlarından geçirmezlerse, ben de onların yüzüne tükürmezsem namerdim. Onlardan her türlü namussuzluğu beklerim, beni bu yoldan alıkoyamazlar. Ben halkımdan ayrılmam. Sizlerle karanlıkla mücadele etmeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.


Click the image to open in full size.Özkan, 27 Ağustos'ta yaptığı yazılı açıklamada ise, Ergonekon iddianamesi kapsamında kendisiyle ilgili akıl mantık ve izan dışı haberler yapıldığını belirtmişti. Özkan, iddanamenin hukuk dışı bölümleri ile ilgili gerekli yasal işlemleri yaptıracağını kaydetmişti. Ergenekon iddianamesinde adının geçmesiyle ilgili iddialara şöyle yanıt vermişti:
İşte Tuncay Özkan'ın Bizkaçkişiyiz aracılığıyla yaptığı açıklamanın tam metni:

1. Ergenekon iddanamesinde belge diye sunulan ve özellikle Tuncay Özkan muhalifi ve medya gruplarınca yayınlanan bütün haberler yalandır. Görüşme tutanakları olduğu ifade edilen bütün metinler hayal ürünüdür.
2. İddanamede yer alan iğrenç iftiranın en alçakçası Uğur Mumcu suikasti ile ilgili olarak şahsıma yöneltilen saldırıdır. Bu alçakça haince düzenlenmiş bir namussuzluk belgesidir. Bunun iddianamede yer alması affedilmezdir. Uğur Mumcu'nun katledileceğini bildiğim, (İddianamede) katleden mossad ajanlarını gizlediğim olayı çarpıttığım için gazetecilik mesleğinde yükseldiğim şeklindeki beyanların hesabını her zeminde, hukuk önünde ve Allah huzurunda soracağıma yemin ediyorum. Böyle bir deli saçmasının iddianamede yer almasını kınıyorum.
3. Ergenekon davası sanıklarından Atilla Uğur ve Levent Ersöz ile yaptığım ileri sürülen görüşme hiç bir zaman gerçekleşmemiştir. Böyle bir görüşmem olmadığı gibi Atilla Uğur'u hiç tanımıyorum. Levent Ersöz'ü ise bir resepsiyonda tanıştığımızı anımsıyorum. Bu iki şahıs ile birlikte yaptığım iddia edilen görüşme ve içeriği tamamen yalandır. Bunun hangi maksatla üretildiğini, iddia edilen dinlemenin nasıl yapıldığının açıklanmasını iddia sahiplerinden bekliyorum. Çünkü o görüşme tutanağının içinde yer alan bazı olaylar ile ilgili olarak farklı şahıslarla değişik yerlerde ve telefonlarda görüşmelerde bilgi alışverişinde bulunduğum doğrudur. Örneğin İstanbul Televizyonu'nu almak istediğimiz doğrudur. Ali Müfit Gürtuna ile bu konuda görüştüğümüz doğrudur. Ali Müfit Gürtuna'nın bütün partilerin ortak adayı olması gibi bir saçmalık için değil, CHP'den aday olması konusunda bazı siyasetçilerle görüşmeler yaptığım doğrudur. Ancak bu görüşmeler Uğur ve Ersöz ile yapılmamıştır. Bu doğruların pek çok başka yalanla bir araya getirilmesi pek çok iftiranın bunun içine katılması bir senaryonun yürürlükte olduğunun kanıtıdır. Örneğin Abdülatif Şener ile ilgili iftiralar hakkında en küçük bir bilgim yoktur. Bu tür bilgilere sahip olsam bir saniye beklemez haber yapardım.
4. İddianamede ileri sürüldüğü üzere PKK terör örgütünün paralarının Ziraat Bankası Pazarcık şubesinde tutulduğu konusunda hiç bir bilgim yoktur. Bu paraları bir arkadaşımı dolandırarak ele geçirdiğim, PKK terör örgütünün haracını yediğim, bu paralarla Kanaltürk'ü kurduğum zırvasını Türk Milleti'nin takdirine bırakıyorum. Defalarca şahsi servet soruşturması geçirdim. Kanaltürk'ün bütün hesapları maliyece yıllarca incelendi. Bu ve benzeri iddiaları ergenekon iddianamesine koyan savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
Ergenekon iddianamesi ile ilgili olarak tanık sanık bilgisine başvurulan görüşü alınan kişi dahi olmadım. Bu soruşturma kapsamında hiç bir savcı hiç bir polis şu ana kadar bana soru sormadı. Ancak hakkımda ergenekon iddianamesi ile ilgili olarak sürekli yalan ve sahte bilgi ve belge üretilerek yıpratılmaya çalışılmaktayım. Bunların beni korkutacağı geri adım attıracağı ve bana zarar vereceğini düşünenlere buradan ilan ediyorum ki hiç ama hiç etkilenmemekteyim. Türkiye'yi bir baştan bir başa dolaşıp doğru bildiklerimi anlatmaya, faşizm ile yalanla namussuzlukla mücadeleye devam edeceğim.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla