Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2008, 13:18   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Pakete onay çıkmadı, kriz resmen başladı

ABD halkının yüzde 68’i, kurtarma paketine karşı çıkınca seçimlere yaklaşık 1 ay kala Kongre üyeleri Wall Street bankerlerini kurtaracak plana sırt çevirdi. 700 milyar dolarlık paket sürpriz bir şekilde reddedilince sadece ABD değil tüm dünya ekonomileri şoka girdi. Wall Street’de Dow Jones endeksi yüzde 6.98 geriledi
Sadece ABD’nin değil tüm dünyanın nefesini tutarak beklediği 700 milyar dolarlık ekonomiyi kurtarma planı ABD Temsilciler Meclisi’nden onay alamadı. Özellikle Cumhuriyetçi üyeler plana karşı çıkınca plan suya düştü ve oylama sırasında açık olan Amerika borsaları da karıştı. Dow Jones endeksi günü % 6.98, Nasdaq endeksi yüzde 9.14, S&P endeksi ise yüzde 8.79’luk düşüşle kapandı.
Gallup’un dün açıkladığı araştırmaya göre halkın sadece yüzde 28’i Bush’un paketini destekliyor, yüzde 68 ise krize çare gösterilen bu paketi onaylamıyordu. Bu geniş katılımlı anket sonuçlarını dikkate alan Kongre üyelerinin plana red oyu verdikleri belirtiliyor. Planın ağırlıklı olarak Cumhuriyetçiler’in oyları ile reddedilmesinden sonra eleştiri okları Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye çevrildi. Pelosi’nin oylama öncesi partizanca konuştuğu ve üyeleri etkilediği öne sürüldü.
Demokratlar’ın Başkan adayı Barack Obama, paketin reddedilmesinden sonra yaptığı açıklamada “Ekonomiyi zor dönemden çıkaracak ve Kongre’den geçebilecek bir paket mutlaka çıkarılmalı” dedi. Barack’ın bu sözleri, paketin boyutlarının tırpanlanarak yeniden gündeme getirileceği şeklinde yorumlandı.
KRİTİK GÜN PERŞEMBE
ABD Temsilciler Meclisi, Perşembe günü yeniden toplanma kararı aldı. Temsilciler Meclisi Yahudi Bayramı nedeniyle Salı (bugün) ve Çarşamba kapalı olacak. Böylece yeni bir seçim en erken Perşembe günü yapılabilecek. Bush’un ekonomi kurmaylarına pakette rötüşler yaparak çoğunluğu tatmin edecek bir hale getirilmesini istediği öğrenildi.
"ÇOK BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"
Başkan George Bush planın reddedilmesinden sonra “büyük bir hayal kırıklığına uğradım” dedi. Bush’un oylama öncesi televizyonda yaptığı kısa konuşmadaki gerginliğine dikkat çeken uzmanlar “Bush ret kokusunu almıştı” dediler.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla