Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-10-2008, 13:01   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş turu İstanbul'da kaybetti

Click the image to open in full size.










Lucescu turun formülünü vermişti: İNÖNÜ'DE ÇOK GOL ATMANIZ LAZIM



KARTAL GÜNAH KEÇİSİ ARIYOR
Beşiktaş'ta UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına 4-1 yenilerek kupa dışı kalmanın şoku yaşanıyor. Avrupa kupalarında adı duyulmamış Kharkiv karşısında alınan ağır yenilginin ardından, yönetim faturayı teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a kesti. Maın ardından yönetici Şeref Aydın, 'Formalar adil şekilde dağıtılmıyor' açıklaması yaparken, Başkan Demirören'in de 'Ertuğrul istifa ederse kal demeyiz' dediği basına yansıdı. Bu durumda anlaşılıyor ki, Beşiktaş'ta göreve geldiği günden bu yana tartışılan Ertuğrul Sağlam, önümüzdeki günlerde 'azil' veya 'istifa' seçeneklerinden biriyle karşı karşıya kalacak.

HEZİMETİN GELİŞİ İNÖNÜ'DE BELLİ OLMUŞTU
Beşiktaş'ın dün gece Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv karşısında aldığı 4-1'lik mağlubiyet aslında sporseverler için sürpriz olmadı. İnönü'de oynanan ilk maçta, rövanşın nasıl geçeceği, açık şekilde ortaya çıkmıştı. Pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş, rakibini tartışmalı bir golle 1-0 yenerken, Kharkiv'in iki topu direkten dönüyordu. 90 dakika yılmadan mücadele eden Ukrayna temsilcisinin rövanş maçında ortaya koyduğu futbol, bu açıdan bakıldığında hiç kimse için sürpriz olmadı.

LUCESCU TURUN FORMÜLÜNÜ VERMİŞTİ
UEFA'da kuralar çekildiğinde Beşiktaş yönetimi ve teknik heyeti bir birinden iyimser açıklamalar yapıyordu. Nitekim, adı sanı duyulmamış bu takım, UEFA'da mücadele eden bir çok takımla mukayese edildiğinde 'çantada keklik'ti. İşte o günlerde Beşiktaş'a 100. yılında şampiyonluk yaşatan ve şu anda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk ekibini çalıştıran Mircea Lucescu'dan ciddi bir uyarı gelmişti. Lucescu "Eğer Beşiktaş rakibini küçümserse sonuçları ağır olur" diyerek, dün gece yaşanan ağır yenilginin sürpriz olmadığını açık şekilde söylemişti.

BEŞİKTAŞ TURU İNÖNÜ'DE KAYBETTİ
Beşiktaş'ı ve Metalist Kharkiv yakından tanıyan tecrübeli teknik adam, Ertuğrul'un rakibini çok iyi analiz etmesi gerektiğini belirterek, "Beşiktaş İnönü'de gol yemeden fark yapmalı. Çünkü rakip Ukrayna'da 90 dakika çok sert bir mücadele sahaya koyacaktır. Eğer Beşiktaş İnönü'de farklı galibiyet yakalayamazsa, tur hiç de kolay değil" demişti. Lucescu'nun bu uyarılarına rağmen, Ertuğrul ilk maçta İnönü'de 1-0'a razı bir oyun sergileyerek bütün uyarıları kulak arkası etti. Dün geceki maçta 3-0'dan sonra maçı çevirmek için çift forvete dönen Sağlam, İnönü'de Beşiktaş taraftarının rakibi bozan tezahüratını da arkasına alarak farka gitmesi gereken maçta bu riski almaktan çekinerek UEFA turunu ilk maçta rakibine hediye etti aslında. Ancak Ertuğrul hocanın gözden kaçırdığı bir nokta vardı gol yemeden en az 1-0'la deplasmana gitme taktiğinde: Beşiktaş savunma yapmayı bilmiyor. İşte u gerçeği gözden kaçıran Ertuğrul, Ukrayna'da 1-0'lık skorun yeteceğini düşünerek, aslında Lucescu'nun uyarılarına pek de kulak asmadığını gösterdi.
Neticede, alınan sonuçla Beşiktaş bu yıl da Avrupa hayaline erken veda ederken, belki de Ertuğrul da Beşiktaş'taki parlak gelecek kariyerini de kendi eliyle bitirmiş oldu.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla