Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-10-2008, 17:56   #1
_Blackseagless_
Banned
 
_Blackseagless_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 4-1 DE OLUR, 8-0 DA !!!!

Geçen sezon Liverpool, Anfield Road’da yakaladığı her pozisyonu golle sonuçlandırmıştı. Bitiş düdüğü çaldığında skorboard 8-0’ı gösteriyordu. İngiliz ekibi toplam 8 atak yapmış, 8 gol atmıştı.
Beşiktaş’ı 'sürpriz' bir şekilde eleyen Metalist Kharkiv, 90 dakikada 10’un üzerinde net gol pozisyonu yakaladı. İyi ki bunların sadece 4’ünü filelerle buluşturdu. Sonuç çok daha farklı olabilirdi.

Kartal, Kadıköy’de UEFA Kupası finali oynama hevesindeyken adı duyulmamış bir takıma elendi. Avrupa defterini gruplara bile kalamadan kapattı. Sahasındaki ilk maçı 1-0 kazanıp rövanşa avantajlı bir skorla çıkmasına rağmen.
Eğer sadece 1 gol öndeyken, kendinden çok daha zayıf rakibin karşısında oyun planını 'skoru korumak' olarak belirliyorsan ve taraftar desteğini arkasına alan rakibin çok iyi konsantre olduysa sonuç 4-1 de olur, 5-0 da, 7-0 da.

Ukrayna’da sahaya çıkan Beşiktaş ilk 11’ine bakıldığında, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın atladığı önemli bir nokta ortaya çıkıyor; 'Skoru korumak için savunmacılar kadar ayağında top tutan ofansif oyunculara da ihtiyaç duyulur.'
Gol yememek için topu elinden geldiğince rakip sahada tutman gerekir ki, bunu savunma ağırlıklı futbolcularla yapmak çok zordur. Beşiktaş teknik ekibi, oyunu kendi sahasında kabullenmekle gole davetiye çıkarttı. İşte bu gerçek, kâbus gecesinde hafızalarımıza kazındı. Ama anlaşılması için 4-1’lik skora gerek var mıydı?
Tabii ki bir maçta bu kadar basit hata yapılacağı kimsenin aklına gelmezdi.

Şok yenilgi, Avrupa’ya veda, farklı mağlubiyet, kötü futbol… Ukrayna’da yaşananların ardından eleştiriler Ertuğrul Sağlam üzerinde yoğunlaştı Sağlam basın toplantısında savunmadaki bireysel hatalara dikkat çekti, ama ‘yanlış kadro’ kurulduğunu düşünen yönetici Şeref Yalçın, “Tek suçlu Sağlam” diyerek faturanın adresini belli etti.
Asıl bomba açıklama ise Asbaşkan Levent Erdoğan’dan geldi: "Bu konuda hatası olanlar Beşiktaş'a daha fazla zarar vermemeli, insanlar için erdemli olan yolu derhal seçmelidirler."

'Erdemli olan yol' sözünden anladığımız, hatanın karşılığında istifa edilmesi gerektiği. Acaba Erdoğan’ın istifasını istediği kişi Ertuğrul Sağlam mı, yoksa kulüp başkanı Yıldırım Demirören mi? İşte bunu anlayamadık.
Beşiktaş yönetiminin değerlendirme yapacağı kesin. Tıpkı Ertuğrul Sağlam’dan 4-1’lik yenilginin nedenlerini içeren bir rapor isteneceği gibi. Del Bosque olayından sonra her fırsatta 'istikrar' diyen Yıldırım Demirören’in ligin henüz başında teknik direktör değişikliğine gitmesi muhtemel. Demirören'in, takımla birlikte Ukrayna'dan dönmemesi adı sürekli Türk takımlarıyla nılan Lucescu iddialarını da kuvvetlendiriyor.
Diğer yandan, istediği her transfer yapılan ve Metalist maçının ardından ‘Hayat devam ediyor’ diyen Sağlam da görevi bırakabilir.

Bunlar ihtimaller, neler olacağını önümüzdeki günler gösterecek.
Ortada bir gerçek var; "Beşiktaş camiasına Avrupa’da bir şok daha yaşatmaya kimsenin hakkı yok." Kabusu yaşayanların da artık tahammülü yok.


kaynak : http://www.htspor.com/spor-yazilari/...,_7_0_DA_.aspx
__________________
Click the image to open in full size.
_Blackseagless_ Ofline   Alıntı ile Cevapla