Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-10-2008, 22:15   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2008 "Anti-Nobel" ödülleri dağıtıldı

New York (AA)- "Önce güldürmeyi, sonra düşündürmeyi" amaçlayan Nobel karşıtı "Ig Nobel" ödüllerinin 17'incisi dün gece ABD'nin prestijli Harvard Üniversitesinde düzenlenen törenle dağıtıldı.

Bilimsel ve mizahi "Olasılık Verilmeyen Araştırmalar Yıllığı"nın editörü ve Ig Nobel ödüllerinin organizatörü Marc Abrahams'ın da katılımıyla düzenlenen törende, biyoloji dalında "kedi pireleri ve köpek pireleri sıçramalarının mukayesesi" konulu Fransız araştırması Ig Nobel ödülü aldı. Ünlü üniversitenin Sandres salonunda 1200 seyircinin yanı sıra 1976'da kimya dalında gerçek Nobel ödülünü kazanan William Limscomb ve eski anti Nobel ödülleri sahiplerinin bulunduğu törende, "bir amibin labirentten çıkma kapasitesi" veya "Güney Amerika arkeolojik alanlarında dövmelerin neden olduğu yıkım" ile ilgili araştırmalarından ötürü ödül kazanan 10 dolayında kişi ödüllerini aldı.

"Kılıç yutmanın yan etkileri" adlı tıbbi raporuyla geçen yılki ödül sahiplerinden Dan Meyer'in kılıç yutarak açtığı ve Harvard Tıp Fakültesinin duayeni Doktor Thomas Michel'in kılıcı boğazından çıkarttığı gecede, internetten canlı yayınlanan tören sırasında ödül sahiplerinin oluşturduğu koro, "Laf Kalabalığı" adlı mini operayı seslendirdi.
Her ödül sahibine 60 saniye konuşma hakkı verilen törende, kimya ödülü, "Coca-Cola'nın etkili bir sperm öldürücü" olduğunu bulan çalışmaya, barış ödülü de İsviçre Biyoteknoloji Etik Komisyonuna "bitkilerin onurunun korunmasına yönelik yasal ilke"yi kabul etmesinden ötürü verildi.

"Patates cipsinin çıkardığı sesin, daha çıtır ve taze olduğuna inandıracak şekilde elektronik biçimde değiştirilmesi" gibi bazı ödüllerin gıda endüstrisinde yararlı olabileceği düşünülüyor.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla