17-07-2006, 16:11
|
#104 |
Banned
Tecrübe Puanı: 0   | Alıntı: bjk4ever´isimli üyeden Alıntı
Bizde bu zihniyet degismedikce zaten bizden hicbirsey olmaz. Savunma kotu, hemen bir stoper alalim. Gol atamiyoruz, hemen bir forvet alalim. Biz hala futbolun bir takim halinde oynandigini, bir sistem seklinde isledigini ve bu sistemde herkesin hem defans hem ofans yapmasi gerektigini, yani kisacasi total futbolu hala ogrenemedik. Su anki buyuk takimlarda defans forvetten, ofans ise stoperden basliyor. Defans isteyen arkadaslar surekli stoperlerin tecrubesizligini tez olarak kullaniyor, ama savunmayi sirf bu iki stoper mi yapiyor? Bu sene Besiktas'in defansa yaptigi en iyi iki transfer Nobre ve Delgado'dur. Cunku bu iki arkadas ileride basip rakibin oyununu bozuyor ve takima top kazandiriyor. Sizde niye gecen seneler surekli FB'nin topla oynama orani hep %60ti ve bizde %50yi gecmezdi? Cunku FB'de Nobre, Tuncay gibi basan ve topu kendi takimina kazandiran adam var, bizde de anca Ailton ve Sergen gibi 2 olu futbolcu vardi ilerde. Bunlarin yani sira orta alana defansif gorev yapabilecek onemli oyuncular geldi, mesela Burak Yilmaz, Fahri Tatan, bunlar genc ve mucadeleci oyuncular, defansa buyuk katkilari olacak. Bazi arkadaslar Toraman ve Zan'i begenmiyor, ama bu iki adam Milli Takimin stoperleri. Toraman bir Amerikan dergisi tarafindan Senderostan sonra dunyadaki en yetenekli defans oyuncusu secilmisti. Gokhan Zan'in kalitesi ortada, fazla lafa gerek yok. Bazi arkadaslar defans adamlarinin cok yerinde mudahalelerini gormezden gelir, zaten onun gorevi bu diyip atarlar, ama bir hata yapti mi ayni oyuncu hemen ipe asarlar onu. Ben sunu iddia ediyorum: Besiktas gelecek sene acik ara en az gol yiyen takim olacaktir, sampiyon olma sansini direkt olarak hucum performansi arttirip yada indirecektir. | Oyun defanstan başlar.Ama bizim defansta oyunu başlatacak adam yok.Nobre ve Delgado gibi oyuncular ilerde basan oyuncular defansı rahatlatacaktır katılıyorum ama bir yere kadar.Arkadaşlar Türk defans oyuncuları kademe yapmayı bil-mi-yor-lar.Bu ülkeye bir Popescu geldi.Bütün defans zihniyeti değişti.Bize Ronaldo ve Zago gelmeden ben defans adamının sadece savunma yapmak olduğunu bilirdim.Ama ileri çııkp gol da atarmış.Defansı toparlayacak tecrübeli bir adam gelmezse kim ne derse desin bu sene işimiz zor.Thuram gibi adam şu an boşta gidip almamız lazım.
__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] "İşkence acılar unutulur. Dik yaşamak iz bırakır hayatta..." Deniz GEZMİŞ |
| |