Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2008, 16:27   #11
gultekin8
 
gultekin8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Arkadaşlar benim sülalem dede vasiyetiyle BEŞİKTAŞ lıdır. Bu iş benim için bir nevi görev gibi. Ama eğer bu yönetim Ertuğrul u gönderirse yönetim gidene kadar Beşiktaş defterini kapatıyorum. Sadece sorarlarsa Beşiktaş lıyım.
Bence Ertuğrul un gönderilmesi çok büyük yanlıştır hatta çocuksu bir sabırsızlıktır . ÇÜNKÜ:

1) Güzel futbol anlayışını göndermiş olacağız: Ben kaç seneden beri ilk defa Beşiktaş ın akıcı ve heyecan verici futbol oynadığını bu sezon başında gördüm. Tek paslarla sonuca giden futbol. İlk kez Beşiktaş dan keyif alıyorum. Ertuğrul giderse bu oyun anlayışını da göndermiş olacağız.

2) Bu sene de şampiyonluğu kaçırmış olacağız: yeni gelen antrenörün takıma alışması , tanıması vs derken bu sene de şampiyonluğun elden gideceği kuvvetle muhtemel. Ertugrul 1 bucuk seneden beri bu takımın başında ve her türlü sıkıntısını eksigini artısını yeni gelen her antrenörden kat kat daha fazla bildiği açık.

3) Ertuğrul kadar karakterli bir antrenör bulmamız mümkün değil: Buna sanırım laf edecek arkadaş yoktur. Yanlış yapmış olabilir. Ama hata yapan adamı takımdan yollayacaksak eğer Demirören ve adamları 20 defa gitmeliydi, Gökhan Zan, Delgado, Rüştü, Hakan Arıkan, Sinan Engin 10 ar defa gitmelilerdi. Bu kadar agresif olmamak lazım. Agresif olunacaksa Ertuğrul a gelene kadar sırada çok kişi var.

4) Bu antrenör katliamına son vermek şart: Yıllardrı bu yönetim kaç hocaya kıydı. Hepsi bir gazla yollandı takımdan. Milyon dolarlarla tazminat ödedik. Nasıl hala ilk fırsatta antrenör yollamaktan bahsedebiliyoruz hayret. Bu mantaliteyi değiştirmek lazım. Yönetimler zor zamanlarda koltuklarını kurtarmak için kurban seçerler. Bu kurban da çoğunlukla anrenörler oluyor. Bence mevcut Demirören yönetimi kendi iktidarı ve sabırsızlığını Beşiktaş menfaatinin üstünde tutup bu kadar antrenörü yollayarak Beşiktaş a maddi manevi zarar vermiştir. Bunun mutlaka değişmesi lazım.


5) Kadro kısıtlı Ertuğrul ne yapsın: Sahaya en doğru kadroyu çıkarmamış olabilir. Bir tercih yapmışıtr. Doğru yanlış tartışılır ama, sahada ne Tello var ne Delgado var, ne Toraman var, ne Gökhan Zan var. Hakan daha maçın başında her yan topta kalenin içine doğru uçuyor. Top gelse de yesem diye. Şimdi senin kadronda İlhan mansız, Nouma, Sergen, Zago tadında yırtıcı yenilgiyi kabul etmeyecek oyuncu var mı?.. Yok... Topcu Sahada top oynamazsa Ertugrul ne yapsın?

6) Ertuğrul Beşiktaş a yıllarca hizmet edebilecek yapıdadır: Bence Ertuğrul Beşiktaşa yıllarca hizmet edebilecek karaktere, sportmenliğe, duruşa sahip örnek bir insandır. Hata yapacaktır elbette. Eger hata yapıyor diye yollayacaksak onu yeni gelen antrenör en kalitelisi de olsa onu da ilk hata da yollamayacak mıyız?.. Tabi ki de yollayacağız. O zaman onun ömrü de uzun olmayacak.

O zaman bu kısır döngüden çıkmak lazım. Akıllı olmak lazım. Yapıcı çözümler bulmak lazım. Mesela:
1) Anrenöre güven vermek lazım.
2) Futbolcuya parasını zamanında ödemek lazım.
3) Markalaşmaya hız vermek lazım.
4) Takıma Sergen ,Nouma, İlhan Mansız tadında yenilgi kabul etmeyecek lider vasıflı oyuncular almak lazım. Zapo iyi mesela..
5) Yönetimin bu gazlı demeç verme huyundan vazgeçmesi lazım.
6) Sözünün arkasında durmak lazım. Bu sezon Ertugrul la devam edeceğim dediysen devam etmek lazım.

Kısaca karakterli olmak lazım. Keşke yönetimimiz de Ertuğrul kadar karakterli olsaydı..
__________________
Click the image to open in full size.
gultekin8 Ofline