Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2008, 12:11   #1
GhoStEaqLe
 
GhoStEaqLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şimşek: Bağışık değil ama dayanıklıyız

İstanbul (AA)- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonominin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, "Türkiye buna bağışık mı? Hayır değil.Ama geçmişle, hatta bazı benzer ülkelerle karşılaştırılmayacak kadar daha az kırılgan, sağlıklı, daha dayanıklı bir yapıya sahip olduğumuz düşüncesindeyim" dedi.

Şimşek, Aksigorta ve Cenevre Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Fırsatlar & Zorluklar: Gelişmekte Olan Ülkelerde Sigortacılık ve Türkiye'nin Potansiyeli" konulu Uluslararası Sigortacılık Konferansının onur konuğu olarak bir konuşma yaptı. Bakan Şimşek, dünyanın aslında çok ilginç bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Muhtemelen dünya vatandaşları olarak hatırlamak istemediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Özellikle gelişmiş ülkelerde bu kendisini çok daha bariz bir şekilde ortaya koyuyor. Daha önceden haritası çizilmemiş, çok denklemli, çok boyutlu sorunlarla karşı karşıyayız. Ama bütün bunlardan tabii ders çıkaracağız" diye konuştu.

Dünyada şu anda yaşanan finansal, ekonomik kriz ve bunun Türkiye'ye etkilerine dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti: "Küresel ekonomi sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Türkiye buna bağışık mı? Hayır değil. Ama geçmişle, hatta bazı benzer ülkelerle karşılaştırılmayacak kadar daha az kırılgan, sağlıklı, daha dayanıklı bir yapıya sahip olduğumuz düşüncesindeyim. Her şeyin başında bütçe disiplini sağlandı. Borç dinamikleri, kamu borcunun kendisi endişe kaynağı olmaktan çıktı. Gerek net gerek brüt bazda Türkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranı bir çok ülkeyle karşılaştırılmayacak kadar düşük düzeyde."

Şimşek, sigortacılık sektöründe geçmişle karşılaştırıldığında "devrim niteliğinde uygulamalar" gerçekleştirdiklerini, şoklara karşı sektörün yapısını güçlendirmek için birçok adım attıklarını da belirtti.
#diger .igg:link, #diger .igg:active, #diger .igg:visited {font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#446aca;text-decoration:underline;} #diger .igg:hover {font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#cb1717;text-decoration:underline;} #diger .nA:link, #diger .nA:active, #diger .nA:visited {font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none;} #diger .nA:hover {font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none;} #diger .nD:link, #diger .nD:active, #diger .nD:visited {font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666666;text-decoration:none;} #diger .nD:hover {font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666666;text-decoration:none;} #diger .i {border-bottom:1px solid #cecece;margin:0 20px 0 20px;padding:0 10px 0 10px;color:#666666;} #diger .iG {padding:0 10px 0 10px;color:#666666;}
__________________
Click the image to open in full size.
GhoStEaqLe Ofline   Alıntı ile Cevapla