Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2008, 12:51   #1
GhoStEaqLe
 
GhoStEaqLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ateş Düşürücüler Alerji Nedeni Olabilir


ANKARA (İHA) - Yaşamın ilk yılında ateş düşürücü olarak kullanılan asetominofen etken maddeli ilaçların astım gelişimi riskini arttırabileceği belirtildi.

Lancet Dergisi'nde yayınlanan araştırmanın bulguları 31 ülkeden 205,487 çocuktan elde edildi. Araştırmacılar yaşamın ilk yılında asetominofen içeren ateş düşürücüleri kullanan çocukların 6-7 yaşlarına geldiklerinde astım olma olasılıklarının yüzde 46 oranında arttığını buldular. Araştırmanın sonucunda bu çocukların aynı zamanda rino-konjonktüvit ve egzema gibi alerjik hastalıklara yakalanma risklerinin de arttığı bulgusuna ulaşıldı.

Araştırma ekibinden Dr. Richard Beasley, asetominofen içeren ateş düşürücü ilaçların çocuklarda sadece yüksek ateş durumunda kullanılması gerektiğini belirtti. Acetominofen içeren ilaçların dünya genelinde ateş düşürücü olarak tercih edildiğini ifade eden Dr. Beasley, bu ilacın gereksiz kullanımının önlenmesi gerektiğini kaydetti.

#diger .igg:link,#diger .igg:active,#diger .igg:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#446aca;text-decoration:underline}#diger .igg:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#cb1717;text-decoration:underline}#diger .nA:link,#diger .nA:active,#diger .nA:visited{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nA:hover{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nD:link,#diger .nD:active,#diger .nD:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .nD:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .i{border-bottom:1px solid #cecece;margin:0 20px 0 20px;padding:0 10px 0 10px;color:#666}#diger .iG{padding:0 10px 0 10px;color:#666}
__________________
Click the image to open in full size.
GhoStEaqLe Ofline   Alıntı ile Cevapla