Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2008, 09:26   #1
bedestan
 
bedestan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Vedat Okyardan Denizli Yorumu

Click the image to open in full size.
Denizli bal gibi olurBEŞİKTAŞ çok hareketli günler geçiriyor. Ben Ertuğrul’un istifasına iki türlü bakıyorum. Antrenörün varken başka bir antrenörle konuşuyorsan, “Adam gibi adamım” diyen Ertuğrul’la bir daha nikah tutmaz. Ertuğrul kendine yakışanı yaptı. Kaldı ki, tazminatını da istemiyor. Beşiktaşlılığını gösterdi. İşin bir de teknik yönü var. Ertuğrul, çok iyi top oynamaya müsait bir takıma geçen sene de iyi top oynatamadı, bu sene de. Üstüne üstlük, iki Avrupa maçında büyük farklar yedi, iki Avrupa kamburu kaldırılamaz hale gelince iş koptu. Ben Ertuğrul’u çocuğum kadar severim. Ama Beşiktaş’ı daha çok severim. Geçen sezon söylemiştim “Kenarda hafif bir adam duruyordu” Isıramadı. Dişini gösterse de ısıramadı.

GELELİM Sinan Engin’e. Sinan Engin’in de gelişi etik değildi. Ali Gültiken işin başındaydı, Sinan yukarıdan inme geldi. Şimdi istifa etti mi, etmedi mi? Etmiş gözükmüştür, anlaşmalıdır “Sen istifa et, biz kabul etmeyelim.” Sinan’ın haklı bir tarafı var. Sağlam’la beraber Kayseri’den bu yana gelmedi. Bir de yabancı transferleri yapan, Sinan. Gelecek antrenöre bunu anlatacak en iyi adam o. O açıdan kalması iyi.

SON duyum, Mustafa Denizli ile anlaşıldığı... Mustafa benim çok yakınım. Büyük bir dostluğum var. Milli Takım’dan da oda arkadaşım. Çok büyük bir Beşiktaşlı olduğunu biliyordum, Altay’da oynarken futbolcu olarak Beşiktaş’a gelsin diye k.çımı yırtmıştım. Antrenörün ismini vermeyeyim, “Bu kardeşimiz çok büyük futbolcu ama tembel” dedi. Altay’ın saha içi patronu “Burada patron çok, onunla uğraşamam” dedi. O iş öyle yatmıştı.

İKİNCİ yatış, çok sevgili Süleyman ağabeyimin zamanı, Mustafa da Kocaeli’de antrenör. Aramızdaki konuşmalarımızda “Sefa Sirmen’e sözüm var, Bu seneyi çıkarayım öyle Beşiktaş’a geleyim” diyordu. Süleyman ağabey sabırlı olamadı., Mustafa’yı 15-20 gün bekleyemedi. O iş de antrenör olarak öyle yatmıştı.

ŞİMDİ oldu. Çok da iyi oldu. İsmini pek telafuz edemiyordum. Ama olduktan sonra söyleyeyim Beşiktaş en hayırlı işi yaptı. Ve Beşiktaş yarından itibaren bu ligde şampiyonluğun en büyük favorisi. Elindeki kadroyu Mustafa kadar akıllı kullanan az hoca vardır.
VATAN
__________________
Click the image to open in full size.
bedestan Ofline   Alıntı ile Cevapla