Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2008, 09:31   #10
Karetta2002

Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
shawnodese´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Umarım hep gülersiniz.

Erken demek şu anlama geliyor kendisini kanıtlasın. Beşiktaş a gelirken hangi başarısı ile hangi uluslararası deneyimi geldi? Ülker istedi, size açıktan da para veririz dediler ve Ertuğrul sağlam geldi. Kayseri de kalsa idi 2-3 sezon daha UEFA kupasında Kayserispor ile somut bir şeyler yapsaydı da gelseydi demek.

Rıza Çalımbay Beşiktaş'ı yönetmek ile Denizlispor yönetmek bir diye düşündü ve ona göre adam aldırdı. Aldırdığı Adem i, Youla yı ne çabuk unuttunuz. Ertuğrul sağlam da o hatayı yaptı. Diatta Bursaspor için izlendi Beşiktaş a alındı. Ertuğrul sağlam'ında, Rıza çalımbay'ında kurduğu ekip (kondisyoner, kaleci antrenörü) yeresiz idi. Bunu göremediler. Geçen seneki adale sakatlıkları (7-8 oyuncu haftalarca ve aylarca futboldan uzak kaldılar, yanlış çalışmadan dolayı).
Tigana iyi bir çalıştırıcı idi ama oyunu okuyamıyordu. Ama iyi bir ekibi vardı. O ekip ile başarı geldi zaten. Sözleşmesi bitince gidecekti. Sözleşmesinin bitmesi 3-4 hafta kala gönderildi.
Del Bosque İspanya dışını çıkmamıştı, İspanyollar İspanya dışında çok da başarılı olamadıkları gözden kaçırıldı da alındı ancak Beşiktaş'a güzel futbol oynatıyordu, hiç bir transferi kendisi yapmadı. Bence sezon sonu beklenmeliydi ama basının ve kamuoyunun etkisi ile kovuldu. Unuttunuz mu Nevzat Demir'in Del Bosque ye kasap dediğini yada Fikret Orman'ın "iyi adam ama biz vermiyoruz ki, takım emanet ediyoruz dediğini".

Antrenörlerin çapı önemlidir. Kulübün vizyonunu belirler. Ertuğrul sağlam o vizyonu edinemeden geldiği için Beşiktaş ta tutunamadı. Erken demek aynı zamanda bu anlamada gelir. Siz Beşiktaş'ı birinci sınıfa taşımak istiyorsanız Bu Ertuğrul sağlamla olmaz.

Belki Kocaelispor için Ertuğrul sağlam iyi bir teknik direktör olabilir ama Beşiktaş için değil.
İnanın beni daha da çok güldürdünüz...

Siz Ertuğrulunfutbol çapını eleştirmişsiniz ve teknik olarak "çapsız" demişsiniz
Ben de sizin affınıza sığınarak futbol bilgisi olarak çapsız olduğunuzu düşünüyorum...neden mi ?..
1-Ertuğrulun çapsızlığını ne ile ölçtünüz...Yani..hangi deneyim ve eğitiminiz (futbol açısından) var..İcraata bakarım,futbol kötü derseniz beni daha da güldürürsünüz...Del Bosque,Toschak,Tigana da çapsız dı bu mantığa göre...
2-Teknik direktörlerinçalışma materyalleri insan dır..İnsalar da değişkenlik gösteren materyallerdir.Yani aynı takımla Chelsea yı sahasında yenersiniz,bir hafta sonra da Kocaeli spora yenilirsiniz..
3-Tigana oyunu okuyamıyordu ...neye göre ve kime göre..Bana göre derseniz bende sizden bu işi Tigana dan iyi bildiğinize dair kanıt gösterin derim..Sakın bana basın vs demeyin.Onların nasıl değerlendirme yapıklarını iyi bilirim..
4-Rıza da size katılıyorum..
5-Kusura bakmayın ama en çok da güldüğüm"Beşiktaşı 1. sınıfa taşımak istiyorsanız Ertuğrul ile olmaz" sözünüz...1. sınıf sadece hoca ile olunmaz 1. sınıf olmak için markalaşmak gerekir ki bu,yöneimi ve taraftarı da içine alan bir olgudur..Öyle 6 ayda bir hoca değissin histerileri ile olacak şey değildir.
Ertuğrul benim babamın oğlu değil..onun veya dahil olduğu siyasi hareket te onayladığım bir şey değil..ama Beşiktaş teknik direktörü bu kadr kolay harcanmamalı diyorum..benim savunduğum sadece bu idi..