Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2008, 09:56   #31
shawnodese

shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnanın beni daha da çok güldürdünüz...

Siz Ertuğrulunfutbol çapını eleştirmişsiniz ve teknik olarak "çapsız" demişsiniz
Ben de sizin affınıza sığınarak futbol bilgisi olarak çapsız olduğunuzu düşünüyorum...neden mi ?..
1-Ertuğrulun çapsızlığını ne ile ölçtünüz...Yani..hangi deneyim ve eğitiminiz (futbol açısından) var..İcraata bakarım,futbol kötü derseniz beni daha da güldürürsünüz...Del Bosque,Toschak,Tigana da çapsız dı bu mantığa göre...
2-Teknik direktörlerinçalışma materyalleri insan dır..İnsalar da değişkenlik gösteren materyallerdir.Yani aynı takımla Chelsea yı sahasında yenersiniz,bir hafta sonra da Kocaeli spora yenilirsiniz..
3-Tigana oyunu okuyamıyordu ...neye göre ve kime göre..Bana göre derseniz bende sizden bu işi Tigana dan iyi bildiğinize dair kanıt gösterin derim..Sakın bana basın vs demeyin.Onların nasıl değerlendirme yapıklarını iyi bilirim..
4-Rıza da size katılıyorum..
5-Kusura bakmayın ama en çok da güldüğüm"Beşiktaşı 1. sınıfa taşımak istiyorsanız Ertuğrul ile olmaz" sözünüz...1. sınıf sadece hoca ile olunmaz 1. sınıf olmak için markalaşmak gerekir ki bu,yöneimi ve taraftarı da içine alan bir olgudur..Öyle 6 ayda bir hoca değissin histerileri ile olacak şey değildir.
Ertuğrul benim babamın oğlu değil..onun veya dahil olduğu siyasi hareket te onayladığım bir şey değil..ama Beşiktaş teknik direktörü bu kadr kolay harcanmamalı diyorum..benim savunduğum sadece bu idi..
1-Öncelikle "siz kimsiniz de futbol için yorum yapıyorsunuz" anlamına gelen sözlerinize cevap için futbol sever ve futbolu takip eden birisiyim. Sonrasında ise 2006 yılına kadar Türkiye de futbol, futbol da markalaşma, futbol bilimi konularında eğitim ve seminerler veren bir ekip için istitistikler ve analizler konusunda destek veriyordum(2002-2006 yılları arasında). Bir çok antrenörle, teknik direktörle futbol konuşacak, onlara istatistik ve analiz desteği sağlayacak, Scolari ile o seminerler kapsamında tanışacak kadar futbolla iç içeydim. Şu anda başka bir konuda başka bir firmada çalışıyorum. Birazda geçmiş deneyimlere bağlı olarak yorum yapıyorum.
Size sormak istediğim;
Ertuğrul sağlam'ın icraatlarından bahsedermisiniz? bana somut başarısını gösterirmisiniz? Bana futbolculuk ve antrenörlük deneyimini gösterirmisiniz? bana ekibinin kim olduğunu hangi sertifikalara sahip olduklarını söylermisiniz?

2-Kısmen doğru ama eksik. Elinizdekilerden maksimum verim almak teknik direktör işi. Bunu da sağlamakla yükümlü olan teknik direktör ve kurduğu ekibi tabiki de kadro derinliği. Yorgun adamları ayda 10 maç yaptırırsan fiziksel çöküş kaçınılmaz olacaktır. Yanlış çalıştırırsan da uzun süreli adale sakatlıkları kaçınılmaz olacaktır.

3-Tigana çok iyi bir ekibe sahipti ama oyun okuyamıyordu ancak ekibinde oyuncuları iyi keşfeden (Fransa milli takımının eski yetenek avcılarından) kişilerden yardım alıyordu (Bettoni idi sanırım), iyi bir kondisyoneri vardı. Ayrıca oyuncularla yakından ilgileniyor ve oyuncuların kişisel gelişimleri için çabalıyordu. Oyun okuma sıkıntısına gelince İngiltere de çalıştığı zaman ki eleştirilerde, Fransa ya kendisi için yapılan eleştirilerde, Türkiye deki eleştirilerde ve kendi yorumlarımda da bu ifade edilen bir durumdu.

5-Birinci sınıf olmak için bir ekibe ihtiyaç var. Yöneticisinden teknik direktörüne kadar. Teknik direktör burada kilit bir role sahip. Siz o kilidi yanlış seçerseniz zaten baştan kaybedersiniz.
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla