"Ertuğrul sağlam'ın icraatlarından bahsedermisiniz? bana somut başarısını gösterirmisiniz? Bana futbolculuk ve antrenörlük deneyimini gösterirmisiniz? bana ekibinin kim olduğunu hangi sertifikalara sahip olduklarını söylermisiniz?"
Şunu anlatamadım galiba..yada daha önce yazdılklarımı okumamış olabilirsiniz..Bana göre gerçek olan ,yani asıl objektif kavram kulübün başarısıdır..T.D. lerin başarıları subjektiftir..yani Klüp komple başarılı ise TD de başarılıdır.. Ben ,futbolda TD direktörlerin kariyer istatistiklerinin o TD ün dğerini yansıttığına inanmıyorum.. Yani ,Del Bosque nin istatistikleri, onun 1. sınıf hoca olduğunun kanıtı olamaz.. yada beşiktaştaki istatistikleri de kötü hoca olduğunun kanıtı olamaz..
Benim görüşüme göre standart bir hocanın takıma katkısı %15-20 yi geçmez..zararıda (eğer kaleciyi
sağbek,santraforu solbek oynatmaz ise)ancak kulüp olarak bir yerlere geldiyseniz oralara layık hocalarla çalışmalısınız..Şu anda Maurınho yu getirin başarılı olamayacaktır.
Benim Ertuğrula özel bir sempatim olamaz..Ancak savunduğum şey; sezon içerisinde takımların hele de erken sezon açanların vücuttaki atılamayan laktat sebebi ile formdan düşmelerini antrenöre bağlayıp onları kovmanın yanlışlığı idi..Beşiktaştaki forsuz dönemin ,rejenarasyon idmanları ile atlatılıp,yeni küçük yüklemelerle yeniden form yakalanacağına inanıyordum.Çünkü hoca değişiminin ,yeni antreman metodlarını da beraberinde getireceğini ve bununda sakatlıklara yol açacağını,futbolun her kategorisinde oynamış ve çalışmış biri olarak biliyorum..
Ayrıca Beşiktaşta hoca böyle gönderilmemeli...Ya geçen sezon bittiğinde yapılmalıydı yada bu sezonun sonunda..
Artık olan oldu..Aslında hepimizin aynı tarafta olduğunun bilinci ile ,önyargısz bir şekilde yeni hocamızı yıpratmamalı ve takımızı desteklemeliyiz
Saygılar...
__________________  "iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Konu Karetta2002 tarafından (09-10-2008 Saat 10:23 ) değiştirilmiştir..
|