Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2008, 20:04   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
16 yaşında bir Türk, Hollanda U-17 kaptanı!

16 yaşında bir Türk, Hollanda U-17 kaptanı!

Arsenal'de üretim sürüyor. Kaptırmaya devam ediyoruz! Afiyet olsun! Hollanda'nın AZ Alkmaar takımında futbol hayatına başlayan ve henüz 15 yaşındayken iki sezon önce İngiltere'nin dev ekibi Arsenal'in kancasına takılan 1992 doğumlu Türk orijinli genç yetenek Oğuzhan Özyakup Hollanda U17 takımının yeni kaptanı oluyor. U17 takımları arasında dünyanın en sivri yıldızlarını futbol dünyasına sunmasıyla ünlü olan 2-3 milli takımdan biri olan Hollanda adına kaptanlık yapacak olan Oğuzhan Portakallar'da ilk dış ülke orijinli kaptan futbolcu olma ünvanına da erişecek.
Hollandalılar onu Real Madrid'in süper orta sahası Rafael van der Vaart'a benzetiyor! 15 yaşına basmadan AZ takımında teknik ekibin ilgisini çeken, o dönem AZ'ı çalıştıran Louis van Gaal tarafından keşfedilen Oğuzhan henüz 15'inde olmasına rağmen AZ'ın A takımı ile idmanları için davet alarak ülkede büyük sükse yaratmıştı.
Cesc Fabregas ve Zinedine Zidane potansiyeline sahip olduğu hakkında yorumlar yapılan genç isim için Ajax, Barcelona ve Inter Milan'da geçtiğimiz sene devreye girmişti. AZ ile sözleşme yapmayan ve hedeflerini büyük koyan ismi ise Arsenal kaptı. Nisan 2008'de Arsenal ile resmi sözleşme imzalayan Oğuzhan bir sezon önceden Londra'ya gelerek şehre alıştı.
Gunners'ın Oğuzhan ile yaptığı sözleşme ise 5 senelik. Bu imza öncesinde Arsenal cephesinde Oğuzhan'ın yaklaşık 1 sene boyunca her hafta izlendiğini söylesek? Orta sahada yüksek top tekniği ve geniş futbol görüşüyle şimdiden büyük beğeni toplayan Oğuzhan sağ kanatta da görev yapabiliyor. Ozzie lakabıyla yavaş yavaş Ada'da tanınmaya başlayan Oğuzhan bu sezon öncesi Arsenal'de A takım ile idmanlara çıktı fakat henüz Arsenal'de A takım formasını sırtına geçirmiş durumda değil.
LAFTA GELİŞİYORUZ
Kendini Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'e tamamen teslim eden Oğuzhan Özyakup'un turuncu renkli formayı giyecek olması ise aslında bizi pek fazla şaşırtmıyor. Ülkedeki transfer politikası ve milli takımı yönetenlerin kendi kafalarına yazdıkları terimler her zaman -kaybetmekten- yana! Biz hiçbir zaman ne ülke içinde, ne de ülke dışında bir futbolcu araştırma merkezi kurmayacağız.
Bizim yapacağımız 2-3 teknik yardımcı belirleyerek klasörlerdeki yazıları takip etmek, futbolu futbolcuları yerinde izlemek değil. Arsenal'in AZ idmanlarını her gün takip edecek ekibi varken bizde kulüp transferleri puro ile, milli atılımlar ise 'gençleri bırakalım, onlar bize gelir' bilmişliği ile devam edecek. Köşemdeki son yazıdaki bir ifadem ısrarla önüme geliyor, futbol kuralsızdır ama gelecek oyunudur. Belki 2 sene sonra 'Oğuzhan kararını henüz vermedi' diyecek yine birileri, biliyoruz.
Aslında ne kadar sitem edilecek bir konu olsa da şimdi sağlıklı düşündüğümde seviniyorum Oğuzhan adına. Belki burada çürütülecekti, şimdi cilacı Wenger'in kollarında. Milyon dolarlarla ifade edilen sponsorları medya önünde açıklayan milli adamlar olmak yerine futbolcu fabrikası konusunda -tarama yapıyoruz- değil, -fabrika kuruyoruz- elbette bir gün diyeceksiniz, yapacaksınız.
TERİMLERİMİZ FARKLI
Hoş öte yandan amatör branşlara önem vermeyen spor kulüpleri nasıl 200-300 kişilik bir çalışma grubu kursun ki! Yapılacak, gidilecek en kestirme yol, eğerki başka bir ülke içinde bir kurum kuramıyorsanız, sayısı yüksek büyük çalışma grubu. Varsa yoksa paralar size kongrede birşeyler getireceklere!
Oğuzhan ne ilk, ne son. Belki ülke futbolunuzun seviyesi dolayısıyla seçimler hep daha renkli takımlardan yana oluyor ama buradaki futbolun seviyesini yükseltmek için en son ne zaman reform yaptınız? Yetiştiremiyoruz, bari yeşerme noktasında ısırığımızı atalım. Anlayana sevgilerle.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla