3'lü savunma bloku önünde yine 3'lü bir defansif-ofansif bir 3'lü olarak düşünebiliriz, süper 4'lü olarak adlandırılan ilerideki 4'lü ise birbirlerine yakın olduğu durumlarda süper 4'lü lakabını alabilir ancak, çok absürt bir kadro değil bana göre, dediğim gibi hücumculara savunma yetisini aşılayarak çok zevkli oyun planı elde edilebilir ancak, bu kadro kağıt üzerinde iyi gelir herkese ama uygulanması da zordur bana göre, sadece denizli'nin oyun anlayışını iyi bildiğimden bunu düşünebileceğini sanıyorum,böyle olmasa da buna benzer bir yapı, buradaki kadronun bir diğer artısı da gerek gerek geri 3'lünün gerekse önündeki kurtuluş-inceman-tello üçlüsünün savunma özelliklerinin yanı sıra topla haşır neşir olabilmeleri, olayın ofansif boyutunda ise ileri 4'lünün birbirine çok yakın oynayacak olması, artık avrupa korkusu yaşamadığımıza göre ligde bu ve buna benzer cesur gibi görünen ama aslında savunma açısından da gayet sağlam bir yapı düşünülebilir, tabii burada holosko'nun gerek ofansif gerekse defansif oyuna alışması ideal olacaktır, defansif derken rakiplerin çıkışlarında ve dönen toplardaki yayda yapabileceği fiziksel katkıdan bahsediyorum, geriye gelip top çıkarmasından değil, delgado eğer yanında anlaşabileceği bir adamla oynayabilirse çok daha katkı yapacaktır, bir başka unsur da tello'nun formsuz yapısından kurtulması, bu oyun planında tello geçen sezonki yükselen performansıyla eşdeğer oynayabilirse ancak sisteme büyük katkısı olabilir, dediğim gibi denizli sadece lige konsantre olduğu dönemlerde de böyle cesur kadro anlayışlarına yönelmiştir, 3-5-2'ye yatkın bir hoca olmasından dolayı da u şablona yalın bir kadryu düşünebileceğini düşündüm... |