Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2008, 10:58   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
En çevreci otomobil


Toyota Autoshow'da başta çevreci Prius olmak üzere yeni nesil Avensis, ve farklı segmentlerde yer alan pek çok yeni nesil modelini tanıtıyor.


Toyota, bu yıl 9-19 Ekim 2008 tarihlerinde CNR Expo Center’da düzenlenen İstanbul Autoshow’da, yeni nesil Avensis ve dünyanın en çok satan çevreci Hibrid otomobili Prius dahil olmak üzere toplam 13 araç sergiliyor.

İstanbul Autoshow’da Toyota, yüksek perfomans ve güvenlik özellikleri ile hayli iddialı olan Yeni Toyota Land Cruiser V8, Land Cruiser Prado, Toyota RAV 4; Toyota’nın Avrupa’da en çok satan, çarpıcı tasarımı ile sürüş dinamiklerini bir araya getiren Yaris; dünyanın en çok tercih edilen otomobili Corolla; geniş mekana ihtiyacı olan kullanıcılar ve aileler için modern hayatın ritmine uygun Corolla Verso; Toyota’nın C segmentinde büyük beğeni kazanan yeni hatchback modeli Auris; prestij, güvenlik ve konfor özellikleri ile ön plana çıkan ‘Business Class’ın gözde modeli Camry ile yer alıyor.

Fuarda Prius’un sergileniyor olmasının Toyota Hibrid teknolojisinin Türk halkı ile buluşturulması açısından da önemli bir adım olduğunu söyleyen Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Toyotasa olarak 30 adet Prius’u test edecek ‘’ Türkiye’nin Çevre Önderlerini’’ aradıklarını ve Toyota Prius tanıtma programına başlayacaklarını söyledi. Gelecek sene yeni nesil Prius’u satışa sunacaklarını da belirten Orhon, hem ülke ekonomisi açısından hem de çevre açısından değerlendirildiğinde, birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de Hibrid araçların özel teşvik uygulamaları ile desteklenmesi gerektiğine inandıklarını da ekledi.

Yeni Toyota Avensis D Segmentinin Sınırlarını Zorluyor

2009 yılı başında satışa sunulacak Yeni Avensis, D segmentinde sınırları zorluyor.Atletik olduğu kadar zarif dış tasarımı ile yaşayacağınız güçlü ve dinamik sürüşün işaretini veriyor.

“Vibrant Clarity” tasarım felsefesi ile yaratılan Avensis, gücü, dinamizmi, konforu, düşük karbondioksit salımı ve etkileyici performansı aynı anda sunuyor. Benzinli motorunda kullanılan valvematic teknolojisi %26’ya kadar karbondioksit salımını azaltırken, motor gücünü % 20 oranında artırıyor. Yenilenen D-4D dizel motorları ise Euro 5 standartlarına uyum sağlayarak karbondioksit salımını %10’a kadar azaltıyor.

Yeni Avensis’in donanım özellikleri arasında bluetooth bağlantısı, elektrikli ayarlanabilen ve hafızalı direksiyon, elektronik park freni, akıllı giriş ve çalıştırma sistemi, arka ve arka yan camlarda güneşlik ve sürüşe duyarlı xenon farlar yer alıyor. Direksiyon destekli araç stabilite kontrolü (VSC+) ile yol tutuşu artırılan Avensis’in güvenlik önlemleri içinde ise sürücü, yolcu, yan, perde ve diz hava yastıkları, aktif kafalıklar, 17’’ alaşım jantlar ve far yıkama standart olarak sunuluyor.


__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.

Konu |RespecT Me| tarafından (12-10-2008 Saat 11:00 ) değiştirilmiştir..
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla