Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2008, 10:27   #1
bedestan
 
bedestan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Çılgın Denizli

Click the image to open in full size.VATAN, Beşiktaş’ın yeni hocasının taktik masasını ele geçirdi


Savunma ortaya yaklaşacak, oyun 40 metreye yayılacak. S.Kurtuluş ve Tello iki çizgiyi kullanacak, merkez Delgado. S.Özkan-Bobo-Holosko da bombalayacak.

BEŞİKTAŞ’IN çiçeğin burnundaki teknik direktörü Mustafa Denizli, harıl harıl yeni sistemini oyuncularına ezberletiyor. 3-5-2’yi Beşiktaş’a yerleştirmeye hazırlanan Denizli’nin en büyük hedefi defansı özellikle orta sahaya yakın kurup Kara Kartal’a çılgın bir hücum futbolu oynatmak. Denizli, böylece Beşiktaş’a yeni bir sinerji getirip çok istediği şampiyonluğu kazanmak. Malum, bu başarı gelirse Denizli, 3 Büyük takımı şampiyon yapan ilk hoca olarak tarihe geçecek.

PEKİ Denizli’nin taktik haritası nasıl? İsterseniz bunu tek tek anlatalım ve hafta sonu G.Birliği maçından itibaren görmeye başlayacağımız yeni Beşiktaş hakkında ipuçları verelim:

DAR ALANDA KISA PASLAR

DENİZLİ, 3-5-2’yi (Kısmen 3-4-3) uygularken en önemli hamleyi defansta yapacak. Kaleci Rüştü’nün önünde İbrahim Toraman-Zapo-Sivok üçlüsü yer alacak. Denizli, üç oyuncunun topu iyi kullanması ve çabukluğuna güveniyor. Burdaki önemli hamle, üçlü defansın orta sahaya yakın durması. Daha önce 18 önünde bağdaş kuran Beşiktaş, bu kez oyunu rakip alana yıkmak istiyor. Buradaki hedef 70 metreyi bulan takımın boyunu 35-40 metreye çekerek dar alanda kısa paslarla oynamak.

KURTULUŞ-TELLO ÇİZGİDE

SİSTEMİN iki temel oyuncusu iki kenardaki Serdar Kurtuluş ve Tello olacak. Sağ kanatta Serdar Kurtuluş ve sol kanattaki Tello, klasik bek gibi değil orta sahanın kenar adamı gibi görev alacak. İkili motor gibi çalışacak ve Beşiktaş’ı kanatlandıracak. Özellikle derbi maçlarda ise Denizli, defansif yönü zayıf olan Tello’nun yerine İbrahim Üzülmez’e görev vermeyi planlıyor.

UĞUR-DELGADO HATTI

SAVUNMANIN önünde Uğur İnceman’ı düşünen Mustafa Denizli, bu oyuncunun çift yönlü olma özelliğinden yararlanmak istiyor. Uğur, defans üçlüsünden alacağı toplarla oyunu Delgado üzerinden kuracak. Bu da Beşiktaş’ın göbekten çok daha fazla ve güçlü atak yapmasını sağlayacak.

ÖZKAN’A FARKLI GÖREV

YENİ sistemde Serdar Özkan sol kanatta yer alacak. Denizli, Serdar Özkan’ı rakip kaleye yakın oynatıp genç yıldızın çabukluğunu ve tekniğini kullanmak istiyor. Bu tarz yıldızların çok tehlikeli olduğunu savunan Denizli, yaratıcı oyuncularla rakipleri boğmak istiyor.

VURUCU İKİLİ BOBO-FİLİP

HAREKETLİ hücum etmeyi düşünen Beşiktaş Teknik Direktörü, Bobo’yu en uçta görevlendirecek. Nobre de Bobo’nun alternatifi olacak. Holosko ise Serdar Özkan’ın ters tarafında, yani sağ kanatta ikinci forvet gibi oynayacak. Serdar Özkan’ı Tello, Filip Holosko’yu da Serdar Kurtuluş ileri itecek. Böylece Bobo, daha önceki örneklerde görüldüğü gibi, forvette yalnızlık çekmeyecek.

MUSTAFA Denizli’nin bu planlarının temelinde ise dar alanda, yani 40 metrede oyunu oynayıp çılgın bir Beşiktaş ortaya çıkartmak yatıyor. Bunun sahadaki uygulamasını ise 3-4 maçlık bir süreçte uygulama planları yapılıyor. Bakalım Denizli’nin bu rüyası tutacak mı? Onun için de zaman lazım.. Bekleyip göreceğiz.
__________________
Click the image to open in full size.
bedestan Ofline   Alıntı ile Cevapla