Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2008, 10:59   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kara paraya gün doğdu

Yurt dışında parası olanlara, bu paraları güvence kapsamında Türkiye'ye getirmeleri için 3 ay süre verilmesi planlanıyor. Paraların bildirimi sırasında da sembolik tutarda bir vergi alınacak.
Küresel finansal krizle birlikte gündeme gelen ''Yurt dışındaki paraların güvence verilerek Türkiye'ye getirilmesi''ne dönük çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı kanun taslağının bu hafta içinde hükümetin önüne konulması bekleniyor. Taslağa göre, yurt dışında parası olanlar, kaynağı ne olursa olsun bu paraları güvence kapsamında yurda getirebilecek. Bu paraları banka ya da bavulla Türkiye'ye getirecekler için taslakta, ''Düzenleme çerçevesinde Türkiye'ye getirilen paralar için herhangi bir inceleme ve araştırma yapılmayacağı''na dair hüküm de konulacak.
Düzenlemede, paraların yurda getirilmesi için kişi ve kuruluşlara belirli bir süre verilecek. Ekonomi bürokratları, bu sürenin 3 ay olmasını öngörüyor. Taslak uyarınca, Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra 3 ay içinde yurda getirilecek paralar için hiçbir inceleme ve araştırma yapılmayacak. Bunların kaynağı sorulmayacak.

SEMBOLİK VERGİ ALINACAK

Yeni düzenlemede sistem şöyle işleyecek: İlgili Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından yurt dışında parası olanlar, verilen süre içinde bu paralarını bankalar kanalıyla ya da bavulla Türkiye'ye getirecek.
Daha sonra da bir bankaya giderek, yurda soktukları paralar için bildirimde bulunacak.
Bildirimle birlikte söz konusu tutarlar kayda geçirilirken, hesap sahibinden cüzi tutarda bir de kesinti yapılacak.
Bürokratlar, vergi niteliğindeki bu kesintinin sembolik yüzde 1-2 dolayında olmasının düşünüldüğünü belirtiyor. Ancak gerek kesinti tutarı, gerekse süre konusunda son kararı Hükümetin vereceği ifade ediliyor.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla