Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2008, 11:01   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ABD paketi açtı, bankalar nefes aldı

ABD, finansal sistemi rahatlatmak için bankalara 250 milyar dolarlık yardım yapacak. Bu yardım programından 9 banka yararlanacak.
ABD 700 milyar dolarlık kurtarma paketine ilişkin ilk adımı attı. ABD tedirgin piyasaları yatıştırmak için ülkedeki finans şirketlerine 250 milyar dolar sermaye yardımı yapacak. ABD Hazinesi’nin açıklamasına göre, her kuruluş için maksimum alım yaklaşık 25 milyar dolar olacak. Bankalar bu programa 14 Kasım’a kadar katılabilecek.
Hazine’nin açıklamasında 9 büyük finansal kuruluşun bu programa katılmayı kabul ettiği belirtildi.
Hazine’nin önemli fakat zor durumdaki finansal kuruluşlar için yeni bir destek planı üzerinde çalışıldığı belirtilen açıklamaya göre, ABD Mevduat Sigorta Şirketi’nin (FDIC) garantisiz banka borçlarını, faizsiz mevduatı ve bordro hesaplarını garanti edecek.
PAULSON: "YARDIM EKONOMİYİ DESTEKLEYECEK"
Kurtarma planına ilişkin açıklama yapan Hazine Bakanı Henry Paulson, Hazine’nin finans şirketlerine 250 milyar dolarlık sermaye sağlayacağını ve bunu imtiyazlı hisse şeklinde vereceğini söyledi. Paulson, bu kuruluşların hepsinin sağlıklı olduğu belirterek, bu adımın ekonomiyi destekleyeceğini kaydetti.
Paulson şunları söyledi: “Finansal sistemde bir güven eksikliği sorunu var. Bankalar birbirlerine ve tüketicilere kredi vermek istemiyor. ABD halkı donmuş bir mali sistemin etkilerini hissetmeye başladı. ABD’de güvenin tesis edilmesi için, kredi akışının yeniden sağlanması için bu adımların atılması gerekiyordu.”
ABD Hazinesi’nin bankalara destek olacağını ve garantiler sağlayacağını ifade eden Paulson, “Hükümet herhangi bir özel şirketten hisse alabilecek. Bu plan çerçevesinde finansal şirketlere sermaye aktarılabilecek ve böylece bu kurumlar yeniden kredi vermeye başlayabilecekler” dedi.
BUSH: "KISA VADELİ VE GEREKLİ BİR ÇÖZÜM"
ABD Başkanı George Bush da, ABD hükümetinin durma noktasına gelen kredi piyasalarının açılması, yeni iş yaratılması ve ekonomik büyümenin devamı için finans kurumlarına sermaye yardımı yapacağını söyledi.
Bush, ekonomi danışmanlarıyla yaptığı toplantı sonrasında verdiği demeçte “Bu, ABD bankacılık sisteminin devamı için kısa vadeli, geçici ve gerekli bir çözümdür” dedi.
Bush ayrıca Federal Mevduat Sigorta Şirketi’nin (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC) bankalar yeni borçlanmalarının çoğuna garanti getireceğini ve mevduat garantisini faiz getirisi olmayan mevduatlara da genişleteceğini söyledi. Bush hükümetin aldığı önlemlerin geçici ve sınırlı olduğunu belirtti.
Bush, “Aldığımız önlemlerin tam etkilerini göstermesi bir süre alacaktır, ancak ABD vatandaşlarının uzun vadede ekonomik geleceğimize güveni tam olmalıdır” dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla