Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2008, 22:07   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fransa'da milli marş krizi

Stade de France'da oynanan maçta Fransız milli marşının ıslıklanmasına tepkiler giderek artıyor.



Click the image to open in full size.
Fransa ve Tunus milli futbol takımları arasında dün akşam ''Stade de France''da oynanan hazırlık karşılaşması öncesi çalınan Fransız milli marşının çoğunluğu Kuzey Afrika kökenli göçmenler tarafından ıslıklanmasına yönelik tepkiler giderek artıyor.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, tepkisini göstermek amacıyla Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes'ı makamına çağırarak, uyardı.

Spor Bakanı Roselyne Bachetolt'un da katıldığı toplantıda Sarkozy, milli karşın ıslıklanmasını ''skandal''olarak değerlendirdi.

Başbakan Francoiz Fillon da milli marşın ıslıklanmasını Fransa'ya yönelik ''hakaret'' olarak yorumladı.

Spordan sorumlu devlet sekreteri Bernard Laporte ise bundan sonra Fransa milli futbol takımının, Stade de France'da Kuzey Afrika ülkelerinin milli takımlarıyla maç yapmamasını önerdi.

Laporte, Bir daha milli marşın ıslıklanmasına tahammül edemeyiz, bir daha bu ülkelerle maç yapmayız, bu ülkelerin seyircileri de kendi takımlarını görmekten mahrum olur, biter'' dedi.

Fransa milli futbol takımının daha önce yine aynı statta, 2001 yılında Cezayir ile, 2007 yılında ise Fas ile yaptığı karşılaşmalar öncesi de yine Fransa milli marşı ıslıklanmıştı.

Paris'te Stade de France'ın yakınlarındaki ''sorunlu'' banliyölerde çok sayıda Fas, Tunus ve Cezayirli göçmen yaşıyor. Paris'in bu sorunlu banliyölerinde 2005 yılında çıkan isyan daha sonra ülke geneline yayılmıştı. Olaylarda çok sayıda mağaza kundaklanırken, yüzlerce araç ateşe verilmişti.

__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla