Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-10-2008, 22:30   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
20 yaşında ama bebek gibi

Click the image to open in full size.İnsanlarda milyonda bir rastlanan ve tıpta 'Starix' olarak adlandırılan gelişim bozukluğu hastalığına yakalanan Cemal Sebuktekin, görünümü nedeniyle görenleri şaşırtıyor.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Doruk köyünde ikamet eden ve ailesinin 7 çocuğundan biri olan 20 yaşındaki Cemal Sebuktekin, tıpta 'Starix' olarak adlandırılan gelişim bozukluğu hastalığına bağlı olarak görünüşü, fiziksel ve ruhsal yapısı ile 10 aylık bebekleri andırıyor. Yaşıtları evlenip çoluk çocuk sahibi olan Sebuktekin, halen 5-6 yaşındaki çocuklarla oynuyor. Gün boyu sessizce oturan ve çevresindekilere şaşkın bakışlarıyla cevap veren Cemal Sebuktekin, 20 yıldır ne konuşabiliyor ne de yürüyebiliyor.

Doğduktan 10 ay sonra geçirdiği menenjit ve bağlı bazı rahatsızlıklar nedeniyle fiziksel ve ruhsal hiçbir gelişme sağlayamayan Cemal, hastalığının başlangıcından bu yana hiç gelişemedi.


Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.20 yıldır, 10 aylık bebek gibi yaşamına devam eden Cemal, köyde herkes tarafından seviliyor. Konuşamayan ve yürüyemeyen Cemal'in köydeki yaşıtlarının çoğu evli ve çocuk sahibi. Yaşıtlarının bebekleri gibi görünen Cemal'in tek iletişimi ise gözleri. Yaşamı boyunca evde duvar dibinde oturan Sebuktekin'in bakımını ve yeme-içme ihtiyaçlarını kendisinden küçük kardeşleri 16 yaşındaki Ebru ve 19 yaşındaki Emrah üstleniyor. Cemal'in küçük kardeşi Emrah Sebuktekin, Cemal'in doktorların verdiği bilgiye göre kemik hastalığına bağlı gelişim bozukluğu yaşadığını belirterek, "20 yaşında olmasına rağmen hala ayağa kalkamıyor, konuşamıyor. Karnı acıktığında ise bağırıyor ama sesi çok az çıkıyor. Bakışlarıyla onu anlamaya çalışıyoruz" dedi.


Click the image to open in full size.Kız kardeşi Ebru Sebuktekin ise Cemal'in bütün ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını belirterek, "Yemek, su ihtiyaçları dışında altını kirlettiğinde yine biz temizliyor ve giydiriyoruz. Anne olmadan çocuk bakmaya başladım. Cemal'in bakımında çok zorlanıyoruz" şeklinde konuştu. Bakışları ve yüz ifadesi ile yetişkin biri gibi davranan Cemal, insanlara, "Büyümüş de küçülmüş" sözünü hatırlatıyor.


__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla