Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-10-2008, 13:59   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Maskeli PKK'lılar İstanbul ve Adana'yı Birbirine Kattı

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde dövüldüğü iddialarını fırsat bilen bölücü terör örgütü yandaşları Küçükçekmece ve Ümraniye'de sokaklara döktü. Adana'da halk sokaklara döküldü.
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde toplanan ve yaşları 15-18 arasında değişen yüzü maskeli bir grup, ortalığı birbirine kattı. Ara sokaklarında devam eden gösteri sırasında molotof kokteyli atan grup bazı işyerlerini de taşladı. Ellerindeki molotofları rastgele atan grup, vatandaşlara büyük korku yaşattı. Paniğe kapılan vatandaşlar araçlarıyla ve yaya olarak kaçtılar. Slogan atarak yürüyen göstericiler bir sokağın başında bulunan seyyar tezgahı dağıttılar.
Yürüdükleri yerlerde bazı işyerlerinin camlarını taş atarak kıran göstericiler, bazı vatandaşların tepkisi üzerine kaçarak sokak aralarına girdiler. Ellerindeki molotoflarla ortalığı savaş alanına çeviren göstericiler, sokak arasında bulunan bir markete de molotof kokteyli attılar. Çıkan yangın market görevlileri tarafından söndürüldü.
Ümraniye'de ise yaklaşık 50 kişilik grup yolu trafiğe kapatarak yasadışı eylem yaptı. Ellerindeki molotofları yere atarak ateşe veren göstericiler daha sonra TEM Otoyolu'na indi. Araçların geçişi sırasında molotof kokteyllerini TEM Otoyolu'na atan grup büyük tehlike atlattı. Cadde üzerindeki bir gözlükçünün camını kırarak gözlükleri alan grup kar maskelerinin üzerine taktı. Grup çevik kuvvet ekiplerinin gelmesi üzerine ara sokaklara dağılarak kaçtı.

ADANA'DA POLİS MÜDAHALESİ

Adana'da, terör örgütü lehine slogan atan grup ile vatandaşların taş ve sopalarla birbirine girdiği kavgaya polis müdahale etti.
Eminağa Caddesi 50 kişilik bir grup, terör örgütü PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Ateş yakarak yolu trafiğe kapatmak isteyen grup, daha sonra Bey Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, evleri ve cadde üzerinde bulunanları taşlamaya başladı. Bunun üzerine grup ile vatandaşlar karşılıklı olarak birbirlerine taşlar ve sopalarla saldırmaya başladı. Birçok kişinin hafif şekilde yaralandığı olaya Çevik Kuvvet ekibi müdahale etti. PKK yandaşları, daha sonra ara sokaklara kaçarak dağıldı.
Bir süre sonra Çarşamba Pazarı üzerinde yeniden toplanan PKK sempatizanları, ateş yakarak gösterilerine devam etti. Göstericiler, polis ekiplerine de taşlarla saldırdı.


Çevik kuvvet polisi, panzerlerle üzerine gittiği grubu, tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Göz yaşartıcı gaz, rüzgarın ters yönde esmesiyle polis ekiplerini, olayları görüntüleyen basın mensuplarını ve vatandaşları da etkiledi. Olayın sakinleşmesinin ardından yaklaşık 150 kadar çevik kuvvet polisi, yeniden bir taşkınlığın çıkmaması için gecenin geç saatlerine kadar mahallede güvenlik önlemi aldı.

Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla