Bu sezon Alman 1. ve 2. liginde oynayacak Türk futbolcular: Beşiktaş iyileri almalı!! Beşiktaş futbol takımı bu futbolcuları iyi değerlendirip en iyilerini almalı. "BEŞİKTAŞ GÖZÜNÜ DÖRT AÇMALI!!!"
Almanya 2. Ligi’nde ise 17 Türk futbolcu takımları için mücadele verecek. Bundesliga’da geçen sezon büyük çıkış yapan Halil Altıntop ile Nuri Şahin’in gösterdiği başarı, bu sezon yeni isimlerden bekleniyor.
Kaiserslautern forması ile 20 gol atıp dikkatleri üzerine çeken Halil Altıntop, bu sezon ikiz kardeşi Hamit’in takımı Schalke 04’te forma giyecek.
Almanya’daki spor otoriteleri Bundesliga’da eski yıllarda Förster kardeşlerde olduğu gibi bir “Altıntop Kardeşler” efsanesinin yaşanabileceğine işaret ediyor.
Geçen sezon Hertha Berlin taraftarları tarafından kulübün en değerli futbolcusu seçilen Yıldıray Baştürk yeni sezonda da takımının gözdesi. Yeni sezonda kendisinden patlama beklenen futbolcular arasında Schalke 04’lü Mesut Özil yer alıyor. Güçlü fiziğiyle dikkat çeken Mesut, formaya yakın isimler arasında gösteriliyor. Türkiye U17 Milli Takımı’nın Avrupa şampiyonu olduğu kadronun golcüsü Tevfik Köse, B.Leverkusen’de el üstünde tutuluyor. Antrenör Michael Skibbe, Türk futbolcuya ilk fırsatta şans verecek. B.Dortmund formasıyla geçtiğimiz sezon 23 lig maçında oynayan Nuri Şahin de bu sezon orta sahada daha önemli işler için hazırlanıyor.
Yeni yıldızlar yetişiyor
Türkiye milli takımına girebilmek için ek Türkçe dersleri almaya başlayan Hertha Berlinli Malik Fathi, Alman futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli defans oyuncuları arasında gösteriliyor. Annesi Arap, babası Türk olan Malik, Ay-Yıldızlı formayı giymek istediğini her fırsatta tekrarlıyor. Türkiye genç milli takımlarında önemli işler yapan Sezer Öztürk, Nürnberg forması ile yeni bir Halil Altıntop olmaya çalışacak. Almanya 1. Ligi’ne yeni yükselen Alemannia Aachen orta sahada Yunus Balaban’a şans verecek. 18 takımın yer aldığı Almanya 2. Ligi’nde önümüzdeki sezon 17 Türk futbolcu forma giyecek. Köln, Paderborn, Offenbach Kickers ve Eintracht Braunschweig takımlarında ikişer, Rot Weiss Essen’de ise üç Türk futbolcu mücadele edecek. Almanya 2. Ligi’nde takımlarında en etkili futbolcuların başında Suat Türker (Of. Kickers) ile takım arkadaşı Ramazan Yıldırım geliyor. Ramazan Offenbach’ta takım kaptanı, Suat ise iki sezondur en çok gol atan isim. E.Braunschweig’dan Ahmet Kuru da iyi golcülerden.
Almanya 2. Ligi’nde forma giyecek Türk futbolcular şunlar:
Alpay Özalan (defans), Baykal Kulaksızoğlu (orta saha)-Köln
Necat Aygün (defans)-Duisburg
Barbaros Barut (orta saha)-Greuther Fürth
Haluk Türkeri (forvet), Karlsruhe
Ersin Demir (forvet), Erzgebirge Aue
Özgür Kart (forvet)-Wacker Burghausen
Hüzeyfe Doğan (orta saha)-Paderborn
Yılmaz Örtülü (forvet)-Paderborn
Ramazan Yıldırım (orta saha)-Offenbach
Suat Türker (forvet)-Offenbach
Muhammed Başar (orta saha)-Eintracht Braunschweig
Ahmet Kuru (forvet)-Eintracht Braunschweig
Ferhat Kıskanç (orta saha)-Rot Weiss Essen
Barış Özbek (orta saha)-Rot Weiss Essen
Serkan Çalık (forvet)-Rot Weiss Essen
Sercan Güvenışık (forvet)-Carl Zeiss Jena
Alman 1. Ligi BUNDESLİGA’DAKİ TÜRK FUTBOLCULAR
Mehmet Scholl (orta saha) Bayern Münih
Hamit Altıntop (orta saha) Schalke 04
Halil Altıntop (forvet) Schalke 04
Mesut Özil (orta saha) Schalke 04
Tevfik Köse (forvet) B. Leverkusen
Yıldıray Baştürk (orta saha) Hertha Berlin
Malik Fathi (defans) Hertha Berlin
Nuri Şahin (orta saha) B. Dortmund
Mehmet Akgün (forvet) B. Dortmund
Sezer Öztürk (orta saha) 1. FC Nürnberg
Christian Demirtaş (defans) Mainz 05
Daniyel Çimen (orta saha) E. Frankfurt
Emre Öztürk (forvet ) Wolfsburg
Ersan Tekkan (orta saha) Bochum
Yunus Balaban (orta saha) A. Aachen
Kaynak:
http://www.internetspor.com/v3/futbo...?haberID=29752