Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2008, 10:08   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türk Mühendise İngiltere'de Ödül

Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Galip Seçkin, İngiltere İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Benjamin Baker Mühendislik Bilim Ödülünü aldı.Seçkin bu ödüle, nehir taşkınlarının önlenmesi amacıyla geliştirdiği yöntemi anlattığı makalesiyle layık görüldü. Seçkin'in bu yöntemi anlattığı makalesi İngiltere'nin en saygın meslek dergilerinden Thomas Telford Yayınları'na ait Water Management Dergisi'nde yayımlandı.

Makalede, nehir taşkınlarıyla ilgili olarak geliştirilen yöntemin Mississippi Nehri üzerindeki gerçek verilere uygulanmasından elde edilen başarılı sonuç anlatıldı. Yeni yöntemin ABD'de halen uygulanmakta olan yöntemden çok daha başarılı olduğuna dikkat çekildi.

-Türkiye'ye ilk ödül-

Benjamin Baker Mühendislik Bilim Ödülü İngiltere İnşaat Mühendisleri Odası tarafından 1934 yılından bu yana başarılı makale ve proje sahiplerine veriliyor. Ödülünü Londra'da düzenlenen törenle İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı David Orr'un elinden alan Seçkin, ödülün ilk kez Türkiye'den bir projeye verildiğine dikkat çekerken, bundan büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla