Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2008, 10:50   #1
herobjk
Ç@rşı M@nisa
 
herobjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş İlk 15 Dakikada Vuruyor



25.10.2008 11:48:00
Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, rakipleri karşısında özellikle maçların ilk 15 dakikalarında gol yollarında etkili bir performans sergiliyor.
Ligde namağlup durumda bulunan ve şu ana kadar 18 puan toplayan Beşiktaş, 8 karşılaşmada attığı toplam 15 golün 7'sini, karşılaşmaların ilk 15 dakikaları içinde filelere gönderdi.

Şok gollerle rakiplerine üstünlük kuran siyah-beyazlı takım, özellikle son 5 haftada erken gollere imza attı.

Bu sezon şu ana kadar yaptığı maçlarda ilk yarılarda attığı golleri ilk 15 dakika içinde bulan ''Kara Kartallar'', bu devrenin sonraki bölümlerinde ise aynı başarıyı gösteremedi ve kalan 8 golü ise ikinci yarılarda kaydetti.

Ligde Trabzonspor maçı dışında bütün karşılaşmalarda en az bir kez gol sevinci yaşayan Beşiktaş, ilk 15 dakika içinde gol kaydettiği 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 11 puan topladı.

GENÇLERBİRLİĞİ KARŞISINDA İLK 13 DAKİKADA 3 GOL

Bu sezon gol noktalarında sıkıntı yaşamayan ve genellikle karşılaşmaların ilk 15 dakikası içinde gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı ekip, geçen hafta Gençlerbirliği ile yaptığı maçta attığı 3 golü de ilk 13 dakika içinde buldu.

Rakibi karşısında daha 3. dakikada 1-0 öne geçen Beşiktaş, hızını kesmedi ve 11 ile 13. dakikalarda rakip filelere iki gol daha attı.

EN ERKEN GOLÜ GAZİANTEPSPOR MAÇINDA ATTI

Beşiktaş, bu sezon en erken golü ise Gaziantepspor karşısında buldu.

BJK İnönü Stadı'nda oynanan ve siyah-beyazlı takımın 3-0 galibiyetiyle sona eren mücadelede 2. dakikada Bobo attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Siyah-beyazlı takımın ilk 15 dakika içindeki diğer gollerini İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 4. dakikada Holosko, Hacettepe karşısında 6. dakikada Batuhan, Gençlerbirliği karşılaşmasında 3. dakikada Tello, 11. dakikada Sivok ve 13. dakikada Nobre, Sivasspor mücadelesinde ise 14. dakikada Delgado kaydetti.

AVRUPA'DA DA ERKEN GOLLER BULDU

Ligde erken gol sevinci yaşayan Beşiktaş, Avrupa kupalarında da ilk 20 dakika içinde rakip kaleye ulaşmayı bildi.

UEFA Kupası'nda eleme turlarında 7 gol atan siyah-beyazlı ekip, bu gollerin 2'sini yine ilk 20 dakika içinde bulurken, 5'ini ise ikinci yarıda atmayı başardı.

Bosna-Hersek'in Siroki Brijeg takımıyla deplasmanda yaptığı ilk maçta daha 18. dakikada Delgado'nun golüyle 1-0 öne geçen siyah-beyazlı ekip, rövanşta ise bu kez 14. dakikada Uğur'un kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

SAVUNMA ALARM VERİYOR

Rakip kalede gol bulmakta zorlanmayan ''Kara Kartallar'', son maçlarda savunmasında ise sıkıntılar yaşamaya başladı.

Ligin ilk 4 haftasında kalesinde sadece 2 gol gören siyah-beyazlı ekip, son 4 haftada ise 4 gol yedi.

1. haftada Antalyaspor ile oynanan maçta kalesinde 2 gol gören Beşiktaş, sonraki 3 hafta kalesini gole kapadı. Yeni transferler Zapotocny ve Sivok'un bu maçlarda ortaya koyduğu performansla beğeni toplayan savunma, son 4 maçta ise aynı başarıyı gösteremedi.

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin takımın başına gelmesiyle savunma kurgusu değişen ve Gençlerbirliği ile Sivasspor maçında İbrahim Toraman, Sivok ve Zapotocny 3'lüsü ile savunmasını oluşturan Beşiktaş, kalesinde gördüğü gollerle sıkıntılar yaşadı.

Şu ana kadar Konyaspor, Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında kalesini gole kapayan siyah-beyazlı ekip, Antalyaspor maçının yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe, Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarında rakip golcüleri durduramadı.

Öte yandan bulduğu şok gollerle rakiplerinin oyun anlayışını bozan Beşiktaş, dünkü Sivasspor maçında ise kalesinde şok bir gol gördü. Sivasspor, daha 4. dakikada Mehmet Yıldız ile 1-0 öne geçerken, çabuk toparlanan siyah-beyazlı ekip, 14. dakikada Delgado ile rakibine yanıt verdi ve 1-1 beraberliği sağladı.

Bu arada ligde toplam 6 gol yiyen ve bu gollerin 4'ünü ilk yarılarda kalesinde gören Beşiktaş, ikinci yarıda daha başarılı savunma yaptı ve rakiplerine maçın ikinci bölümünde sadece 2 kez izin verdi.

Kaynak: AA
__________________
Click the image to open in full size.
herobjk Ofline   Alıntı ile Cevapla