Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-10-2008, 12:02   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş 18 - MHK 4 puanda!

Beşiktaş,Sivas maçına çıkmadan önce herkesin aklında aynı soru vardı. Acaba Beşiktaş bu sefer Sivas'ı geçebilecek miydi? İlk golü Sivas buldu. Sivas golü bulmasına buldu. Ama organize gelişen bir atak olmamakla beraber sadece Zapo'nun şahsi hatasından kaynaklanan bir pozisyondu. Genel itibari ile Beşiktaş'ın üstün oynadığı bir maç idi. Beşiktaş'ın ofansif yönünün artacağı sinyalleri vermesi yönünden de önemli bir maçtı. Sivas gibi bir rakibe de neredeyse hiç pozisyon vermedi. Son dakikalarda gelen Sivas atakları ise sadece Beşiktaş'ın galibiyet golü için yüklendiği anlarda geldi. Geçen hafta da ve daha önce de söylediğimiz gibi Beşiktaş maalesef son vuruşlarda çok etkisiz kalıyor. İyi organize olup topu ceza sahası içine kadar getiriyor ama maalesef bir türlü son vuruşu yapamıyor. Bu Beşiktaş'ın büyük bir sorunu. Sayın Denizli'nin ivedilikle bu konuya eğilmesi ve de çare bulması gerekmektedir. Beşiktaş bir çok pozisyonu cömertçe harcadı. Benim saydığım sadece Delgado'nun üç tane yüzde yüz gol pozisyonu var. Ama şunu içtenlikle söyleyebilirim ki ; Beşiktaş iyi yolda, futbol adına çok güzel işler yapılmaya başlandı. Futbolcuların kendilerine özgüveni artmış. Kondisyonları da daha iyi gözüküyordu. Maçın genel görüntüsü Beşiktaş'ın daha üstün bir oyun sergilediği ama sonuç alamadığı bir maç olarak haberlere geçti. Sonuç itibari ile maç bu kazanırsın,kaybedersin,berabere kalırsın. Aslında bu maçın aklımıza getireceği ilk soru Beşiktaş neden berabere kaldı?

Şöyle bir bakalım Serdar Özkan Ceza sahası içinde düşürülüyor. Hakem oralı bile olmuyor yan hakem de herhalde o ara tribüne! Bakıyordu ki pozisyonu göremedi. Eğer pozisyon doğru bir şekilde değerlendirilseydi Beşiktaş öne geçecek ve belki de çok daha başka bir skorla sahadan ayrılacaktı. Maçın son dakikalarında Nobre'nin vuruşu Sivassporlu oyuncunun eli ile kesiliyor. Hakem Halis Özkahya ya oralı bile olmuyor ya sahada değildi ya da ayakkabısının bağı çözülmüştü onu bağlıyordu. Ama geçen seneden beri hakem hataları neden Beşiktaş'ı buluyor? Kasıtlı veya değil ama neden Galatasaray çıkıp ben hakem hatalarına maruz kalıyorum demiyor? Veya Fenerbahçe bu tür dertlerden muzdarip değil? Daha ligin başında Bülent Yıldırım İBB maçını katletmedi mi? Beşiktaş'ın iki puanı uçtu gitti. Geçen hafta Fenerbahçe maçı 7 dakika uzuyor. Lincoln oyundan atılmıyor.

Bir de şuna dikkat çekmek istiyorum. Beşiktaş'ın neden tüm maçları günün en olmadık vakitlerine alınıyor. Federasyon neden çifte standart uyguluyor. Artık bu çifte standart bir son bulmalı. Beşiktaş hiçbir zaman mazlumu oynamaz. Ama haksızlık karşısında da susmaz.

Son bir hatırlatma bu sene hakem hatalarına giden puan dört oldu. Hadi bakalım hayırlısı bakalım kaç puan daha MHK'nın hanesine yazılacak. Ligin başında yapılan hataları gördükçe midem bulanmaya başladı. Bu mide bulantısı ile yazı da yazılmıyor vesselam…

Serkan Üstüner
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla