Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-07-2006, 00:51   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İnanmak İstiyoruz (Atıf Keçeci)

Bir hafta önce tatil yapmak bizim de hakkımız deyip Ayvalık Cunda Adası'ndaki Hotel Ezer'in yolunu tutarken gazetemdeki çalışma arkadaşlarıma yazı gönderme konusunda hasis davranacağımı söylemiş ve beni en az onbeş gün unutun demiştim.

Cunda'nın güzelim havasına, doğallığına, denizine, Teoman Ezer'in oltasından sofralarımıza gelen balıklara, patroniçe Fatma Ezer'in doyumsuz Ege yöresi ot ağırlıklı mezelerine kendimi kaptırıp dünyadan uzaklaşmak isteğim gelen telefonlar karşısında bu bir kerre daha boşa çıktı. Beşiktaş camiası yeni bir durumla karşı karşıya kalmış ne olup bittiği konusunda aydınlanmak istediklerini dile getiriyorlardı.
Bir grup gazetelerin günlerdir pehlivan tefrikası gibi işlediği "Beşiktaş'ta yeni oluşum " konusu gündemi meşgul eder bir hal almıştı. Öğrenince konu benim de dikkatimi çekmişti. Biraz araştırma yapınca bu işin çok ciddiyeti ile ilgili tereddütler oluştu. Sayın Tuncay Özilhan'ın önderliğinde Beşiktaş'a hizmet etmek düşüncesindeki isimler önemliydi. Ancak kendilerinin bu konudan nekadar haberdardırlar öğrenmek gerekirdi.
Bu işin veya başka bir tanımlama içerisinde adam başı 10 milyon Amerikan doları vererek bir konsorsiyum olarak adlandırabileciğimiz bu oluşumun ilk bakışta camiayı heyecanlandırması çok doğaldır.
Bu organizasyonda başı çekenin Sevgili İhsan Kalkavan oluşu değişik şekilde yorumlanmaktadır. Şahsen işin sadece Beşiktaş'a ne kazandıracağı ile ilgilenmeyi arzulasam da değişik düşüncelerin olabilirlik yüzdesi oranını oldukça yüksek görüyorum. Ancak Siyah-Beyazlı camianın ideolojik, siyasi, maneviyatçı yaklaşımların kulübe sızmasına izin vermeyeceğini de iyi bilenlerdenim.
Yıldırım Demirören yönetimi azalan kadrosu ile bu defa çok olumlu özelllikle bir transfer dönemi yaşamaktadır. Bu akılcı stratejedi Jean Tigana ve heyeti tarafından devam ettirilirse yeni sezon için umutlanmak fazla hayalcilik olmaz. Bu açıdan bazı hareketlerin çok iyi düşünülerek ortaya çıkarılması gerekir. Bir grup yayın organının üstlendiği bu misyon ile ilgili daha detaya ihtiyaç olduğu ortadadır. Fatih Doğan kardeşimin habercilik konusunda titizliğini bilmemden ötürü kendisinin üstlendiği bu konuda bizleri biraz aydınlatmasını bekliyorum.
Bu oluşum içerisindeki isimlerden sadece İhsan Kalkavan'ın bazı görüşleri dışında diğerlerinin özellikle başı çeken sayın Tuncay Özilhan'ın, kulüp içerinde her zaman bulunmasını arzuladığım sevgili Zafer Yıldırım'ın , Beşiktaş'a herşeyini feda etmekten yana defalarca sınıfını geçmiş Nevzat Demir dostumuzun, Tevfik Yamantürk kardeşimizin kendi ağızlarından düşündüklerini öğrenmek hakkımızdır.
Bu heyecan uyandıran oluşumun hayata geçmesinden en büyük mutluluğu mevcut yönetiminde duyacağı kuşkusuzdur. Onun içindir ki, ilgililerin durum ile ilgili geniş açıklama yapmalarını beklemek camianın hakkıdır. İsmi geçen kişilerin çoğunun reklama ihtiyacı yoktur. İş hayatımızda önemli köşelerdeki kuruluşların sahipleridirler. Buraya kadar iyiniyetimle değerlendirme yapmaya gayret gösterdim. Ancak bu iş sadece bazılarının kendi kafalarında canlandırdıkları bir senaryonun aktörleri olarak bu önemli isimleri kullanıyorlarsa önce onlara ayıp etmiş olurlar. Geçen on günlük sürede hiçbirinden aksine bir açıklama gelmediği için oluşumu bu saatten sonra sorumluluk yüklenmiş olarak düşünüyorum, aksi durumda camiaya karşı hesap vermek zorunluluğunda olduklarını da hatırlatmak istiyorum. Böylesine kritik bir dönemde eğer ortalık bazı hesaplar uğruna karıştırılmak isteniyorsa çok ayıp ediliyor diyorum...
xarizma Ofline   Alıntı ile Cevapla