Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-10-2008, 11:18   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yıllık kart ücreti kalkıyor !

Yıllık kart ücreti kalkıyor !
Click the image to open in full size. Yıllık kart kullanım ücreti kalkıyor. Artık bir defaya mahsus olarak başlangıçta alınacak..
31 Ekim 2008 / 10:56


Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bankaların her sene düzenli olarak müşterilerden yıllık kart kullanım ücreti adı altında aldıkları kredi kartı aidatlarının bir sefere mahsus alınacağını söyledi.

Bakan Çağlayan, kredi kartlarının faizlerine müdahale etmenin mümkün olmadığını belirtti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, "Girişimci Bilgi Sistemi” ile ilgili bilgiler verdi. Toplantının ardından, gazetecilerin sorularını cevaplayan Çağlayan, kredi kartları faizleriyle ilgili bir soruya, "Kredi kartı faizlerine müdahale etme gibi herhangi bir şey söz konusu değil.” dedi. Çağlayan, bu konuda devletin ilgili kurum ve kuruluşları ve mevcut yasaları bulunduğunu hatırlattı. Ancak Tüketici Kanunu'nda kredi kartlarıyla ilgili bir düzenleme yapacaklarını belirten Çağlayan, bunun kredi kartı yıllık aidatlarına ilişkin bir çalışma olduğunu bildirdi. Söz konusu düzenlemenin kredi kartı aidatının kart verilirken bir kez alınmasına ilişkin olduğunu anlatan Çağlayan, şunları kaydetti: "Yoksa öbür türlü serbest piyasa kurallarını en fazla bugüne kadar uygulamış olan bir hükümetin serbest piyasaya müdahale etme gibi bir düşüncesi söz konusu olmaz. Mali sektörümüzün ve ilgili kuruluşların özerkliği mümkün olduğunca bizler tarafından titizlikle gözetiliyor. Bunu zaten biliyorsunuz. Bu konuda bir çalışma söz konusu. Ama faizleriyle ilgili tekrar söylüyorum bir müdahale olmaz, olmuyor.”

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, küresel mali krizin Türkiye'ye etkilerini en aza indirmek için hükümet olarak çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. "133 milyar dolar ihracat yapan bir ülkenin tabii ki reel sektörü krizden etkilenecek." diyen Çağlayan, en fazla ihracat yapılan Avrupa pazarının daralmasının da Türk ihracatçısını etkileyeceğine dikkat çekti. Söz konusu dezavantajların yanı sıra, mali disiplin ve bankacılık sisteminin krize karşı Türkiye'de avantaj sağladığını belirten Bakan, "İşimizi biliyoruz. Rahatlatma çabası içinde değilim ama rahat görünmemiz ondandır." diye konuştu. Krize karşı mali ve reel sektöre de çağrıda bulunan Çağlayan, "Mali sektörsüz bir reel sektör olmaz, reel sektörsüz mali sektör olmaz. Reel sektörle mali sektörün birbirine köstek olması değil, destek olması gereken bir dönemden geçiyoruz." dedi. Şirketlerin 95 milyar YTL uzun vadeli borcu bulunurken, 11 milyar YTL alacağı olduğunu söyleyen Çağlayan, "31 Aralık 2007 itibarıyla yabancı para cinsinden borç artı alacakları düştüğümüzde net pozisyon açığı 102 milyar YTL." şeklinde konuştu. Girişimci Bilgi Sistemi hakkında bilgi veren Bakan Çağlayan, yeni uygulama sayesinde 2 milyon 10 bin 377 işletmenin tüm verilerini Türkiye genelinde izleyeceklerini söyledi.

Zaman
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla