Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-10-2008, 22:36   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kaçırılan Türk Gemisinden Haber Yok

Yalçın Sabancı'ya ait olan ve korsanlar tarafından kaçırılan "M/V Yasa Neslihan" adlı Türk gemisinden henüz kimseyle bağlantı kurulamadığı ve korsanların henüz fidye isteğinde bulunmadığı öğrenildi.

Yasa Denizcilik adına konuşan Prof. Dr. Fehmi Ülgener, geminin takip edildiğini ve korsanların kaçırdıkları 11 gemiyi götürdükleri Afrika'nın güneyindeki Eil Limanı'na gideceklerini söyledi. İki gün önce 20 Türk personeliyle birlikte Somali açıklarında rehin alınan Yasa Neslihan için bekleyiş sürerken, korsanların gemiyi Afrika'nın güneyindeki Eil Limanı'na götüreceği düşünülüyor. Marshall Adaları bayraklı Türk yük gemisini kaçıran korsanların şu ana kadar herhangi bir fidye istekleri olmadığı öğrenildi.

Sabancı ailesinden Yalçın Sabancı'nın Yasa Denizcilik adlı şirketine ait gemi hakkında bilgi veren hukuk müşaviri Prof. Dr. Fehmi Ülgener, geminin Kanada'dan Çin'e 77 bin ton demir cevheri taşıdığını belirtti. Ülgener, kendilerinden henüz fidye istenmediğini belirterek 5 milyon dolar istendiği söylentilerini yalanladı. Ülgener, daha önce de korsanların kaçırarak 11 gemiyi götürdüğü Eil Limanı'na gideceğini düşündüklerini belirtti. Ülgener, "Gemide 20 mürettebat bulunuyor. Öncelikle onların sağlık
durumları bizim için önemli. Gerekli tüm girişimleri yaptık. Zaten 48 saat içinde kimseyle irtibat kurmuyorlar. Gemi Eil'e gittikten sonra isteklerini söyleyeceklerdir. Henüz kimse bizimle temas kurmadı. Korsanlar da bizimle temas kurmadı. NATO güçleri de gemiyi takip ediyorlar fakat herhangi bir operasyon söz konusu değil. NATO filosu ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz ve yeri hakkında bize bilgi veriyorlar" dedi.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla