Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2008, 10:38   #1
RamesooN
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Küçük Dev Adam(Halil Mutlu) Sporu Bıraktı..

Mutlu: "Türk Basını Sınıfta Kaldı"

31.10.2008 19:41:00
Sporu bırakma kararının ardından Medyaspor’a konuşan Halil Mutlu, bu ortamda bırakın şampiyon olmayı şampiyonalara gidene kadar çalışamam bile derken basının bazı şeyleri çok çabuk unuttuğunu söyledi.
3 kez Olimpiyat Şampiyonu, 5 kez Dünya Şampiyonu, 9 kez Avrupa Şampiyonu olarak Türk Spor tarihine ismini altın harflerle yazdıran "Küçük Dev Adam" Halil Mutlu'nun sporu bıraktığını açıklaması sonrası tartışmalar alevlendi.

Halil Mutlu, Pekin Olimpiyatları sonrası başarısızlığını kabul edip ülkeye dönenlerin söylemlerini duyunca şartların hiç değişmediğini ve artık spor yapacak bir ortamın bulunmadığını anlayarak sporu bırakma kararı aldığını açıkladı.

Federasyon seçimi sonrası aktif sporculuk hayatına son vermesiyle birlikte muhalif seslerin yükseldiğini belirten Mutlu, başarılarına bile dil uzatanların olduğunu söyledi.

Böylesi çirkin bir ortamda spora devam edemeyeceğini açıklayan Olimpiyat ve Dünya şampiyonu sporcu, "Hedeflerime ulaşamadım. Artık sporcuları hedeflerine ulaştıracağım" diyerek bundan böyle spora ve sporcuya hizmet edeceğini açıkladı.

Küçük Dev Adam lakaplı Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu sporcu Halil Mutlu Medyaspor'a şunları söyledi:Click the image to open in full size.

"Nefes aldığım sürece mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Mücadeleci yapımı spora hizmet olarak kullanacağım. Ben artık yarını düşünüyorum ve kirlenen bu ortamı nasıl temizleneceği hakkında düşünmek istiyorum.

2008 Pekin Olimpiyatlarına çalışmalarımın engellendiğini düşünerek gitmedim. Çalışmalarını engelleyenler Pekin'de başarısızlığı kabul ettiler. Ama gelin görkünki ülkeye dönünce hiçbir şey olmamış gibi tekrar aynı ortama dönüldü. Bu sözler ne çabuk unutuldu. Biz depremi unuttuk bunların unutulmasına şaşırmıyorum ama basının bu söylemi hatırlatması gerekirdi. Türk Spor basını sınıfta kalmıştır. Bu sözü söyleyenlere hatırlatması gerekirdi."


Türk Sporcusunun Üzerine Atılmış Kara Bir Leke

Federasyon'un seçim sonrası yaptığı açıklamada temiz madalyalar istiyoruz tarzındaki söylemini hatırlattığımız Mutlu, bu ithamın kendisine söylenen bir söylem olmadığını, Halter'de Güreşte Atletizmde Türk sporuna hizmet etmiş yaşayan ve mezarda olan tüm sporcuların üzerine atılmış bir kara leke olarak tarihteki yerini alacağını belirtti.

Bu buhranlı dönemden çıkılması gerektiğinin altını çizen Mutlu yapılması gerekenlerle ilgili olarak şunları söyledi:

"Yozlaşmış ve pislenmiş ortamı temizlemek herkesin borcu. Buna sporcusundan siyasetçisine basınından izleyicisine herkesin el atması gerekir. Bakan Murat Başesgioğlu'nun iyi niyetli çalışmaları vardı. Çabaları mevcut ortamı düzeltmek sporda yaşadığımız bu buhranlı dönemi atlatmak içindi. Şartların değişmemesi sonrası Bakan Murat Başesgioğlu'nun da olaya el atarak mevcut durumu kritik edeceğini düşünüyorum. "


Medyaspor/Cengizhan Çelik
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla