Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2008, 18:24   #1
mamaty
BABA HAKKI
 
mamaty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
başarı ve başarısızlık...

futbolun beşiğinde, Ingiliz futbolunun efsane takımı Liverpool’un kuruluş tarihi 1892. Yine inanması güç ama tüm tarihi boyunca yalnızca 18 teknik adamla çalıştı İngiliz takımı. Kuruluş tarihi 1907 olan Fenerbahçe’de, bu rakam 100 e yakın. Rakamlara baktıkça, bu ne yaman çelişki dedirten bir durum karşımızda.
Liverpool FC, 16 Haziran 2004’den beri İspanyol teknik adam Rafael Benitez’e emanet. Premier lig şampiyonluğunu kovalamaktan nicedir uzak kaldığı için çok sık eleştirilen Benitez, gelecek sezonda takımının başında. Zira İngiltere,de futbol istikrar adına.
Ve bu yazının yazıldığı saatlerde, Sir Alex Ferguson, 6 Kasım 1986 tarihinden bu yana 22 senedir İngiliz futbolunun devi Manchester United’ın başında, aralıksız, kesintisiz. Bu sürede sampiyonluk kupasını on kez müzesine götürdü kırmızı şeytanlar. 66 yaşında ki teknik adam, 1000 maçtan fazla maça çıktı takımıyla. Beş kez lig ikinciliğini yaşadı, beş sezonda Kral Kupası kaldırdı. 1998 -1999 sezonunda Şampiyonlar Ligini, 1990 -1991 Kupa galipleri kupasını kazandı. 1999 Süper kupa galibi. Manchester United, Münih uçak kazasının 50. yıldönümünde Avrupa’nın en büyüğü.
Premier ligin diğer devi Arsenal’ın ekonomist hocası Arsene Wenger, 28 Eylül 1996’dan beri kuzey Londra takımında. Düşününce, 1996 senesinde Japonya’nın Nagoya Grampus Eight takımından Arsenal’e değil de, bizim takımlarımızdan birinin başına gelmiş olsaydı Fransız Teknik adam, ne kadar kalıcı olurdu ki Türk futbolunda, Taraftar, adı sanı hiç duyulmamış Fransız hocaya ne kadar güven duyardı ki.
Kimbilir, kaça bölünürdü ki yönetimler, kaç ağızdan kaç değişik name çıkardı. Kaç başkan bunca zaman arkasında dururdu. Hele de tecrübesiz gencecik yetenekleri sahaya sürmeye başlayınca…değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum sevgili arkadaşlar...ister demirörene kızın ,ister medyaya ,isterseniz de taraftar olarak bizlerde suçluyuz fikrine kapılın ama bir yanda istikrar var ve beraberinde başarı var , diğer yanda sabırsızlık ,beceriksizlik , hayalcilik var ve beraberinde başarısızlık...
__________________
!! AĞIRDAKİ ATLARI ELDEN ÇIKARTMAKTANSA, SARAYDAKİ EŞEKLERİ TASVİYE ETMEK ÇOK DAHA UYGUN OLUR'' François- Marıe Arouet
mamaty Ofline   Alıntı ile Cevapla