Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2008, 19:20   #1
NeoRock
 
NeoRock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yayın İhalesinde Kaybımız Büyük!

Click the image to open in full size.

Türkiye Basketbol Federasyonu ile kulüpler yayın ihalesinde ödenmesi gereken ücretlerin toplantısında bir araya gelirken takımlar beklemedikleri tabloyla karşılaştı.

Beko Basketbol Liginin yayın ihalesini 2 sezon için 13 milyon Dolar'a kazanan Digiturk'un krizden sonra kuru sabitlemek için federasyonla yaptığı toplantının ardından kulüpler bilgilendirildi.


Kulübümüz; yayın gelirlerinin 2 taksidi almamasının ardından yayıncı kuruluşu salona almamış ve federasyon acil olarak toplanmıştı. Bugün Hyatt Regancy Hotel'de yapılan toplantıda TBF kulüplere son durumu aktardı. Ve ortaya ilginç bir tablo çıktı.

Buna göre 6 milyon Dolar'lık ilk sezon ödemesi kur sabitlenerek 7.000.000 YTL'ye çevrildi. Bu durumda özellikle 3 büyük kulüp ele alındığında kayıp oldukça fazla. Daha önce 800 bin Dolar (1.300.000 YTL ) kazanan 3 büyükler şimdi sadece 930.000 YTL kazanabilecek. Bu kayıbın 300 milyarı bulması üzerine bir takımının (isim verilmesede yayıncı kuruluşla en büyük sorunu yaşayan kulüp biziz) itiraz ettiği ancak bu tartışmanın Digiturk ile kulüp arasında olacağı öğrenildi.
__________________
http://www.besiktasforum.net/forum/signaturepics/sigpic30189_2.gif
NeoRock Ofline