Alıntı:
kumandaci´isimli üyeden Alıntı
ön yargıulardan hareket eden arkadaşlara;
3 lü defans dediğiniz halde rakiplerden ki özellikle anadolunun önde gelen ve gücünü artık 3 büyüklere kanıtlamış sivas ve kayseri kaç pozisyon bulduda bu 3 lü defans başımıza iş aöçar diyorsunuz.
sizin ayılıp bayıldığınız ertuğrulun defansif anlayışındaki takım dizilişinde daha çok defansif ve kişisel hatalar yapılmadımı.ozamn defansta 5 adam varken ve sadece 1 rakip la bile goleri yemedikmi
birtek sizinde belirttiğiniz; kanat görevi görecek üzülmez ve kurtuluşla bu sistemin sağlıklı işlemeyeceği konusunda hem fikirim.
eğer bu ikisi yerine sağlam adamlar olsa defansın dizilimindeki 3 ün beşin önemi yok.
artık defans ceza sahası civarında yapılmıyor rakip sahada baskı yaparak kademli olarak orta sahayı kalabalık tuttuğunuzda üzerinize baskı hissetmezsiniz.Ancak araya yada arkaya atılacak uzun toplarla buluşabilecek rakip kontra atak oyuncularla ciddi tehlike yaratabilirler.Bununda tedbirini zaten denizli alıyor.
sivok gibi akıllı,toroman gibi seri adamlarla arka emniyette
artık bırakın 3 ü 5 i
hoca işini yapsın
takım da bu arada şampiyon olur zaten. |
Valla ortasahayı boşaltarak nasıl basmayı düşünüyor denizli ben bunu anlamıorum. Mesela beşiktaş uygulamada savunmada aslında 3lü değil 5li oluyor hatta cisseyide sayarsak 6lı;takım ilerdekiler geridekiler diye ayrılmıs. Bu diziliş hiçte ofansif falan değil.Hücüm futbolu böyle mi olur.4lü savunmaylada hücüm futbolu uygularsın. Şimdi senin serdar gibi ibo gibi ofansa katklıları sınırlı elemanların olcak bunları kanatlara koycaksın birde diceksin ki ben hücüm futbolu oynatıorum.Günümüz futbolu total futboldur takım halinde savunma takım halinde hücüm.Biz aşşağıdaki sistem yüzünden en fazla 3-4 pozisyon verioruz ama 180 dakkada bulduğumuz 2 gol pozisyonu var hatırlatıyım yani.Artık devir değişti.
Serdar------Toraman--------Sivok-------------Zapotocny---------İbo
--------------------------------Cisse-------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
------------------------------Delgado---------------Tello---------------
--------------Holosko-------Nobre--------------------------------------